cv

Hoe schrijf je een goed cv?

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Dan is één ding heel belangrijk: jouw cv. Dit is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je dit begrip tegenkomt. Maar wat is een cv eigenlijk? Wat moet je erop zetten? Hoe zorg je ervoor dat jouw cv opvalt? In deze blog beantwoorden we al deze vragen voor jou en geven we tips voor een goed cv. Zo weet jij straks precies hoe jij met jouw cv je droombaan kunt scoren!

Wat is een cv?

Het begrip cv is een afkorting voor curriculum vitae. De vertaling hiervan is: ‘levensloop’. In jouw cv zet je dan ook informatie over de loop van jouw leven. Het is een overzicht van jouw werkervaring, opleiding en vaardigheden. Hiermee kun je jezelf presenteren aan potentiële werkgevers of recruiters. Zij kunnen dan op basis van jouw cv en motivatiebrief beoordelen of jij alles in huis hebt voor de baan. 

Voor tips over het schrijven van een motivatiebrief kun je dit blog lezen: 'Hoe schrijf je een goede motivatiebrief?'

Wat moet er in een cv staan?

Om een goede indruk te maken met je cv is het belangrijk dat het compleet is. Het is slim om de volgende onderwerp in jouw curriculum vitae te laten terugkomen:

  • 1. Persoonlijke gegevens

Dit zijn gegevens als je volledige naam, geboortedatum en adres. Ook is het nuttig om contactgegevens als je telefoonnummer en e-mailadres te vermelden. Zo weet de werkgever of recruiter hoe hij of zij jou kan bereiken. 

  • 2. Werkervaring

Het is belangrijk om relevante werkervaring in je cv te vermelden. Zet erin hoelang je waar hebt gewerkt en welke vaardigheden je hiermee hebt opgedaan. Ook kun je vrijwilligerswerk hier neerzetten.

  • 3. Opleiding

Zet hier neer welke opleidingen en studies je hebt afgerond en/of mee bezig bent. Vergeet niet te vermelden op welke school en in welk jaar dit was. Ook kun je hier behaalde diploma’s en certificaten vermelden.

  • 4. Vaardigheden en kwaliteiten

In dit stuk benoem je vaardigheden waar jij goed in bent. Voorbeelden hiervan zijn: samenwerken, oog voor detail en leidinggeven. Ook kun je hier de talen die je beheerst toevoegen. Verder vallen programma’s waarmee je kunt werken ook onder dit kopje. Ben je bijvoorbeeld goed in Excel of heb je al eens met AutoCad (een technisch tekenprogramma) gewerkt? Dit vinden werkgevers fijn om te weten. 

  • 5. Foto

Met een foto zorg je ervoor dat jouw cv opvalt. Ook krijgt de werkgever of recruiter met een foto een goed beeld van je. Zorg voor een duidelijke foto en vermijd vakantiekiekjes en selfies (met filters). Het is altijd goed om aan vrienden of familie te vragen of jouw foto geschikt is. 

 

cv

Tips voor je CV

Als jij de genoemde punten hebt verwerkt, ben je al een heel eind op weg naar een goed cv! We geven nog enkele tips om mee te nemen bij het maken van jouw cv:

Na het lezen van dit blog heb jij gegarandeerd een goed cv. Kom maar op met die droombaan!

Hulp nodig?

Vind jij het nog steeds lastig om een goed cv te maken? Neem contact op met ons en wij helpen je graag! Heb jij al een goed cv en ben je simpelweg op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk dan al onze openstaande vacatures

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

cv

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs