Oranje vlaggetjes

Rock jouw sollicitatiegesprek als een koning(in): 6 tips

Yes! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij Artiflex. Dit kan maar zo betekenen dat jij binnenkort een nieuwe baan hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat dit gesprek een succes wordt? Wij hebben voor jou 6 tips op een rij gezet om jouw sollicitatiegesprek als een koning(in) te rocken!

1. Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat jij zoekt in een baan. Wat voor werk wil je doen? Wat wil je verdienen? Wil je liever dicht bij huis werken, of vind je een langere reistijd geen probleem? Ben je bereid om in een ploegendienst te werken? Dit zijn enkele vragen die jij kunt verwachten in jouw sollicitatiegesprek. Als je precies weet wat je wilt, kunnen we gerichter zoeken naar een baan die écht bij jou past. 

2. Een goede eerste indruk

Een eerste indruk maak je maar één keer. Er wordt bijvoorbeeld gelet op hoe jij binnenkomt, hoe jij praat en hoe jij je presenteert. Probeer zelfvertrouwen uit te stralen en neem een actieve houding aan. Zit rechtop, laat zien dat je luistert en maak regelmatig oogcontact. Maar onthoud: het belangrijkste in het sollicitatiegesprek is dat jij jezelf bent!

3. Kun jij jezelf voorstellen?

We vragen áltijd om jezelf voor te stellen tijdens het sollicitatiegesprek. Ook hierbij komt een goede voorbereiding goed van pas. Ga naast je opleiding, werkervaring en hobby’s ook na wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn. Hiermee krijgen wij een goed beeld van wie jij bent en wat je als werknemer te bieden hebt. 

4. Stel gerichte vragen

Een tweerichtingsgesprek is altijd beter dan een eenrichtingsgesprek. Zorg dus dat je vragen opstelt die je tijdens het sollicitatiegesprek kunt stellen. Dit laat zien dat je je goed hebt voorbereid en gemotiveerd bent om te werken. Aan het eind van het gesprek is er altijd ruimte om jouw vragen te stellen. Als deze vragen al beantwoord zijn tijdens het gesprek, laat dat dan ook weten. Zo toon je wel dat je je hebt voorbereid.

Vragen die je kunt stellen zijn:

  • Hoe ziet een typische werkdag eruit?
  • Kan ik doorgroeien binnen het bedrijf?
  • Zijn er dingen in mijn cv waar je nog vragen over hebt?
  • Hoe ziet het verdere sollicitatieproces eruit?

5. Zorg voor de juiste kleding

Naast het inhoudelijke deel, is ook jouw kledingkeuze belangrijk voor een goede indruk. Een nette kledingstijl met kleding waar jij je prettig in voelt, is altijd goed!

Lees voor meer kledingtips ook ons blog: Help: wat trek ik aan naar een sollicitatiegesprek?

6. Wees op tijd

Beter te vroeg dan te laat, dat geldt ook zeker voor sollicitatiegesprekken. Zorg dat je vooraf precies weet wat je reistijd is en waar je moet zijn. Kun je parkeren op locatie? Moet je nog een stukje lopen vanaf de trein? Ga ruim op tijd weg en houdt rekening met eventuele files of vertragingen. 

Ga je het onverwachts toch niet redden om op tijd te komen? Zorg dan dat je het nummer van jouw contactpersoon hebt opgeslagen, zodat je altijd kan bellen om aan te geven dat je later bent.

Let op: té vroeg aankomen is ook niet goed. Probeer niet langer dan een kwartier van tevoren aanwezig te zijn, dit voorkomt dat je onnodig moet wachten. 

Tot slot wensen we jou veel succes met jouw sollicitatiegesprek. Na deze 6 tips, rock jij jouw sollicitatiegesprek als een koning(in)! 

Als een koning

Kom in contact met Artiflex

Heb je de perfecte baan nog niet gevonden of weet je niet waar je moet zoeken? Lees dan dit blog voor het vinden van jouw droombaan! Je kunt hier alle vacatures van Artiflex vinden. Wie weet staat jouw droombaan er wel tussen!

Heb je eerst nog hulp nodig bij het schrijven van een goed cv? Lees dan dit artikel: 'Hoe schrijf je een goed cv?.

Wil je persoonlijk contact met een van onze collega's? Dat kan natuurlijk ook. Vind hier onze contactgegevens.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Oranje vlaggetjes

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs