Sollicitatiegesprek kleding

Help: wat trek ik aan naar een sollicitatiegesprek?

Je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij jouw droombaan! Nu slaat de paniek toe, want wat trek je aan naar het gesprek? Hoe zorg je dat je niet volledig de plank misslaat met je outfit? Jezelf verdiepen in het bedrijf kan je al een hoop schelen, wij hebben nog meer tips waarmee jij vlekkeloos op gesprek kan bij jouw toekomstige werkgever. 

  • 1. Kleed je naar de bedrijfscultuur

Misschien ken je het bedrijf al of ken je mensen die er werken en weet je hoe mensen zich kleden. Vraag desnoods aan de recruiter hoe de bedrijfscultuur is en hoe mensen gekleed naar hun werk gaan. Dit maakt het een stuk makkelijker om je voor te bereiden op je gesprek.

  • 2. Houd het simpel

De focus tijdens een sollicitatiegesprek moet liggen op de inhoud en niet op je uiterlijk. Ga bijvoorbeeld voor een neutrale look. Zorg ook dat je niet te veel accessoires om hebt. Met accessoires is niks mis: een neutrale armband of horloge is juist positief. Een hele arm vol armbanden en ringen die op tafel kletteren tijdens het gesprek? Nee, dat leidt juist flink af. 

  • 3. Kies de juiste stof en kleur

Kies kleding die makkelijk en fijn zit. Mocht je snel jeuk krijgen van die ene wollen trui? Laat die dan vooral thuis liggen. Mocht je weten dat je snel zweet, gebruik goede deodorant en ga voor veilige kleuren, zoals zwart, wit of donkerblauw. Een sollicitatiegesprek is natuurlijk spannend, niets is zo vervelend als zweetplekken.

  • 4. Leg je outfit een dag van tevoren klaar

Als je op de dag zelf nog moet gaan kiezen wat je aan gaat trekken, gaat dat voor onnodige stress zorgen. Zorg dat je je kledingkeuze ruim van tevoren hebt gemaakt en dat je het klaar legt. Zo hoef je je focus alleen maar op het gesprek te houden.

  • 5. Wat zijn echte outfit-missers?

Kleed je niet te bloot
Een diep decolleté, een blote buik en blote benen kun je het beste bewaren voor het weekend. Laat je gesprekspartner vooral niet onnodig afleiden van wat je te vertellen hebt. 

Trek geen trainingspak aan
We snappen dat het comfortabel zit, maar je gaat niet naar de sportschool, je gaat naar je toekomstige werkgever. Zorg dat je er netjes uitziet.

Kleed je niet té casual
Bij sommige bedrijven kun je prima voor de dag komen met casual kleding, maar maak het niet te gek. Gescheurde spijkerbroeken en afgetrapte gympen leiden af van jouw kwaliteiten. Trek een nette spijkerbroek en een fris shirt aan.

Tot slot, zorg dat je je comfortabel voelt met je gekozen outfit en wij wensen je heel veel succes met je sollicitatie! Ben je benieuwd hoe je je naast je kleding goed voorbereid voor een sollicitatiegesprek? Lees dan onze blog waarin wij 5 tips geven die ervoor zorgen dat jij helemaal klaar bent voor je sollicitatiegesprek.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

CNC

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs