spaarvarken_2024_minimumuurloon

Wettelijk minimumuurloon per 1 januari 2024

Het wettelijk minimumuurloon is per 1 januari 2024 € 13,27 bruto per uur. In augustus 2023 schreven we al een blog over de invoering van het minimumuurloon. In dit artikel gaan we verder in op de hoogte van het minimumuurloon en wat dit betekent voor jou als werknemer.

Minimumuurloon per 1 januari 2024

Het wettelijk minimumuurloon is per 1 januari 2024 door de Rijksoverheid vastgesteld op € 13,27 bruto per uur. Dit is een stijging van 3,75%. 

Vanaf 1 januari 2024 is er dus één wettelijk minimumuurloon: het wettelijk minimumloon per uur voor iedereen van 21 jaar en ouder. Hiermee zijn de vaste minimum maand-, week- en daglonen verdwenen. Werkt iemand 40 uur per week? Dan verdient hij of zij nu meer op maandbasis dan een werknemer met een 36-urige werkweek.

spaarvarken_2024_minimumuurloon

Minimumuurjeugdlonen per 1 januari 2024

Voor jongere werknemers onder de 21 jaar gelden per 1 januari 2024 ook minimumjeugdlonen per uur. Per leeftijd tussen de 15 en 20 jaar gelden andere bedragen. De minimumjeugduurlonen zijn afgeleid van het wettelijk minimumloon uurloon.

Dit zijn de minimumuurlonen (bruto) per leeftijd:

Vragen over het wettelijk minimumuurloon?

Heb je na het lezen van dit blog nog een vraag over het wettelijk minimumuurloon? Neem dan contact op met ons. We beantwoorden jouw vragen graag.

Geld

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Uitzicht op een vast contract
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs