Peter als procesoperator

Peter werkt als procesoperator: ‘Koper, rvs en metaal: voor mij was het allemaal nieuw’

Sinds oktober 2022 werkt Peter (56) bij Euro Techniek Eindhoven (ETE) als procesoperator. Na zo’n 7 maanden heeft hij zijn nieuwe baan verzilverd met een vast contract bij het metaalbedrijf. Lees in deze blog alles over zijn functie als procesoperator in de metaalsector.

Ervaring als procesoperator

Peter heeft een werkverleden in de voedingsmiddelensector en maar liefst 21 jaar (!) ervaring als procesoperator in een sigarenfabriek. Omdat dit bedrijf naar België verhuisde en Peter door omstandigheden ziek thuis kwam te zitten, was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. ‘Ik ben 13 maanden uit de running geweest. Via Facebook kwam ik in contact met Artiflex. Dit kostte mij echt 0 inspanning, 2 muisklikken verder, gegevens achterlaten en Artiflex belde mij al op.’ 

'Via Facebook kwam ik in contact met Artiflex.
Dit kostte mij echt 0 inspanning, 2 muisklikken verder, gegevens achterlaten en Artiflex belde mij al op.’

Binnen 2 weken een nieuwe baan

Het proces van kennismakingsgesprek tot nieuwe baan duurde zo’n 2 weken. ‘Ik kwam op een vrijdag op gesprek en na het weekend werd ik al gebeld met een mogelijke baan. Dit klonk goed en in het gesprek met ETE klikte het van beide kanten. De maandag daarna kon ik al beginnen’.

Werken als procesoperator

Peter vertelt over zijn functie: ‘Ik ben nu procesoperator in een metaalfabriek. We stansen daar metalen producten. Roestvrijstaal, koper en chroomstaal: voor mij was het allemaal nieuw. Ik doe de aanvoer van het materiaal zoals rollen opgerold staal of koper, en die hang ik in de machine. Ook plaats ik de benodigde stempels door de machine zelf om te bouwen. Verder bedien ik de metaalpers en voer ik meet- en kwaliteitscontroles uit’.

 

Peter als procesoperator

Inwerkperiode

Een machine ombouwen - dat klinkt niet zo makkelijk. Gelukkig werd Peter tijdens zijn inwerkperiode goed begeleid. Peter: ‘Aldoende leert men. Tijdens mijn eerste werkdagen heb ik met een collega meegelopen. In het begin deed hij alles voor, legde hij alles uit en stond ik vooral te kijken. Daarna mocht ik de werkzaamheden zelf gaan proberen en werd er over mijn schouder meegekeken. In het begin moest ik nog geregeld iets vragen, maar dat wordt steeds minder. Nu, een halfjaar later, kan ik zelfstandig werken. Nog steeds leer ik iedere dag nieuwe dingen over de machines en producten die ik stans. Elke dag is anders.’  

Heftruckcertificaat en cursus technisch tekening lezen

‘Via Artiflex kon ik mijn heftruckcertificaat weer behalen omdat mijn certificaat verlopen was. Ook heb ik op het werk een cursus technisch tekening lezen gevolgd. Dat was voor mij een eeuwigheid geleden. Sommige dingen waren nieuw en andere dingen waren een punt van herkenning: Oja! Dat weet ik nog van vroeger, van de MTS!’.

‘Via Artiflex kon ik mijn heftruckcertificaat weer behalen, omdat die van mij verlopen was.'

 

Vast contract

Per 1 juni heeft Peter een vast contract en is hij overgenomen door Euro Techniek Eindhoven. ‘Ik zie mijzelf hier over 10 jaar nog steeds werken. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar ik hoop hier tot mijn pensioen te kunnen blijven. Artiflex heeft voor mij een passende baan gevonden’.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Zoek jij - net als Peter - een nieuwe vaste baan? Bijvoorbeeld in de metaalsector of als procesoperator? Kijk dan eens tussen onze vacatures, bel naar een van onze kantoren of kom eens langs. Artiflex helpt je graag verder!

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Peter als procesoperator

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs