personeel-gezocht-deventer

Digitaal solliciteren doe je zo!

Het wordt steeds normaler, online solliciteren. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid om online te solliciteren. Dit biedt zowel voordelen als nadelen. Het is bijvoorbeeld fijn dat je vanuit je vertrouwde omgeving dit gesprek kunt voeren. Maar iemand face-to-face spreken geeft dan weer een betere indruk. Het is belangrijk om geen zaken over het hoofd te zien. Met de volgende tips ben jij goed voorbereid op je online sollicitatiegesprek.

1. Zorg voor de juiste omgeving

Met online solliciteren heb je het voordeel dat je zelf de omgeving kunt kiezen. Dat betekent niet dat elke omgeving geschikt is. Het is belangrijk dat jij je in deze omgeving relaxed voelt. Kies een plek waar het rustig is en waar je niet kan worden afgeleid door bijvoorbeeld achtergrond geluiden. Zorg voor een neutrale achtergrond zodat dat ook niet afleidend is voor de ander. Licht ook je huishouden in, je wilt niet dat ze tijdens je gesprek je kamer komen binnenstormen. 

2. Test de apps en apparatuur

Je wordt uitgenodigd om via een specifieke app het sollicitatiegesprek te volgen. Verdiep je dan in deze applicatie, je wilt niet voor verrassingen komen te staan tijdens je gesprek. 

Een bekend apparaat is je beste keuze, je eigen laptop of tablet. Je komt namelijk minder professioneel over als je op je smartphone het gesprek voert, probeer dit te vermijden als dat mogelijk is. Zet de meldingen op je apparaat uit en schoon je scherm op zodat dit niet kan afleiden. Doe ook even een test rondje met een bekende. Heb je oplader bij de hand en test je microfoon, camera en internetverbinding uit. Probeer wat opties van de applicatie en je kan gelijk kijken hoe je omgeving er uit ziet. 

3. Sta op tijd klaar

Op tijd klaar staan zorgt voor veel rust, je kan dan alles nog een keer dubbel checken. Zet je apparaat klaar op de uitgezochte plek en start alvast de applicatie op. Bij sommige applicaties kan je alvast in een online wachtruimte plaatsnemen. 

4. Verzorg je presentatie

Omdat een online gesprek veel statischer is, is het belangrijk om je houding goed in de gaten te houden. Zorg ervoor dat je houding recht is en probeer oogcontact te maken door recht in je camera te kijken. Hierdoor kom je geïnteresseerd en aandachtig over. Bij je test rondje kan je ook gelijk kijken op welke afstand je het beste in beeld bent.

5. Een passende outfit

Bij een online ben je maar gedeeltelijk te zien, toch is het belangrijk er verzorgd uit te zien. Draag dus geschikte kleding. Let er bijvoorbeeld op dat je niet dezelfde kleur overhemd draagt als je achtergrond. Tijdens je testgesprek kan je ook al wat outfits testen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Op zoek naar een passende baan ?

Zoek jij nog een nieuwe baan? Bekijk dan al onze openstaande vacatures en ontdek wat er bij jou past.

Ben je nog niet uitgenodigd op sollicitatiegesprek en heb je eerst nog hulp nodig bij het schrijven van een goed cv of een motivatiebrief? Lees dan onze blogs 'Hoe schrijf je een goed cv?' of 'Hoe schrijf je een goede motivatiebrief?'

Wil je persoonlijk contact met een van onze collega's? Dat kan natuurlijk ook. Vind hier onze contactgegevens.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

CNC

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs