Laat je gegevens achter
Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag.
Wanneer je kiest voor een klimaatbaan, kies je voor een baan voor de toekomst. Het zijn beroepen waarin jij je de aankomende jaren volop kunt ontwikkelen. In deze blog lees je over klimaatbanen en waarom het juist nu de perfecte tijd is om voor een groene klimaatbaan te kiezen.
Allemaal leuk en aardig die groene klimaatbanen, maar waar praten we eigenlijk over? Klimaatbanen zijn beroepen die helpen bij de aanpak van klimaatverandering. Ze helpen om Nederland te verduurzamen.
Je hebt misschien al eens gehoord van het klimaatakkoord van 2050. Hierin staat dat Nederland 100% energieneutraal moet zijn in 2050 en 95% minder broeikasgassen moet uitstoten (in vergelijking met 1990).
Om deze klimaatdoelen te behalen zijn technische vakmensen nodig en daarom bieden klimaatbanen een positief toekomstperspectief en baanzekerheid. Goed nieuws voor jou dus!
Om de klimaatdoelen te behalen, zijn veel technische banen in de bouw en installatie nodig. Denk aan banen als zonnepanelenmonteur of isolatiemonteur. Ook het installeren van warmtepompen of elektrische laadpalen zijn typische klimaatbanen.
Naast deze herkenbare klimaatbanen, zijn er ook beroepen nodig ter ondersteuning. Denk hierbij aan elektromonteurs die zonnepanelen aansluiten of timmermannen die naast hun timmerwerk ook kunnen isoleren.
Ook zijn er diverse kantoorbanen die bijdragen aan verduurzaming. Dit zijn beroepen die het werk plannen, voorbereiden en berekenen. Denk aan banen als werkvoorbereider of calculator.
Steeds meer bedrijven nemen klimaatverandering serieus. De reclamespotjes op tv waarin de woorden ‘duurzaam, 100% gerecycled, milieubewust en groene energie‘ klinken, vliegen je om de oren. ‘Klimaatverandering’ is bij veel bedrijven een onmisbaar agendapunt.
Niet alleen bedrijven, maar ook steeds meer huishoudens denken na over hoe ze duurzamer kunnen leven. Neem hierbij het feit dat er technische vakmensen nodig zijn om de klimaatdoelen te behalen. De vraag naar mensen die in deze krappe arbeidsmarkt in de klimaatsector willen werken, groeit snel.
Ook de komende jaren blijft de vraag naar klimaatbanen groot. Je hebt baanzekerheid tot minimaal 2050 en je hoeft vaak niet lang te wachten op een vast contract.
Kies je voor een baan in de klimaatsector, dan draag je direct bij aan het oplossen van het klimaatprobleem. Met een klimaatbaan werk je niet alleen aan een duurzamere wereld, je wordt ook constant uitgedaagd om nieuwe vaardigheden te leren.
De klimaatsector is continu in beweging, waardoor er ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Kies je voor een klimaatbaan? Dan is kies je voor een baan voor de toekomst!
Heb je gevoel en interesse voor techniek? Wil je nieuwe vaardigheden leren? Neem je veiligheid serieus? Werk je zonder moeite op hoogte? Wil je Nederland helpen verduurzamen? Zijn jouw antwoorden op al deze vragen ‘ja’? Dan is een klimaatbaan zeker iets voor jou!
Heb jij geen technisch opleiding op zak? Geen probleem! Bedrijven staan te springen om zij-instromers die een carrièreswitch zien zitten.
Bedrijven bieden opleidingen en cursussen aan en zorgen voor een soepele omscholing. De opleidingstrajecten volg je onder werktijd zodat je on-the-job alle vaardigheden leert.
Wil jij ook switchen naar een klimaatbaan? Artiflex gaat graag met je in gesprek over jouw wensen, voorkeuren en wat jij belangrijk vindt in een baan. Samen gaan we op zoek naar een werkgever die écht bij je past.
Artiflex heeft tal van vacatures openstaan die te linken zijn aan de klimaatsector. Door het hele land hebben we vacatures openstaan van leerling of ervaren zonnepanelen- en isolatiemonteurs. Hieronder lees je wat je bij deze 2 specifieke klimaatbanen kunt verwachten.
Het beroep van zonnepanelenmonteur zit in de lift. Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen en dat maakt het beroep aantrekkelijk voor nu én voor de toekomst.
Als zonnepanelenmonteur monteer je zonnepanelen om zonne-energie op te wekken. De panelen sluit je vervolgens samen met een elektromonteur aan op het elektriciteitsnet via een omvormer. Laat de zon maar schijnen!
De volgende werkzaamheden horen bij een zonnepanelen monteur:
De energieprijzen stijgen anno 2023 de pan uit. Veel mensen denken na over hoe ze minder energie kunnen verbruiken. Het antwoord daarop is: isoleren! Door isolatie blijven huizen beter warm en is er minder energie of gas nodig om een huis te verwarmen.
Als isolatiemonteur isoleer je woningen of gebouwen om ze energiebestendig te maken. Dit kan op verschillende manieren als spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie.
Isolatiemonteurs die in de spouwmuurisolatie werken, maken kleine gaatjes in de voegen van de muur. Via hier spuiten ze isolatiemateriaal naar binnen.
Vloerisolatie gaat op een andere manier. Dit gebeurt via de kruipruimte van een woning. Hier spuit je als isolatiemonteur een laag isolatieschuim tegen de onderkant van de vloer.
Dan is er ook nog de mogelijkheid om daken te isoleren. Hier plaats je isolatiemateriaal tegen het dak. Dit werk je vervolgens netjes af zodat je er vanbinnen niets van ziet.
Ben je benieuwd of een klimaatbaan iets voor jou is of weet je al zeker dat dit de sector is waarin je wilt werken? Solliciteer dan op een van de vacatures of mail, whatsapp of bel naar Artiflex. Samen gaan we op zoek naar een baan en werkgever die écht bij je past.
Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag.