Hoe vind ik mijn droombaan?

Heb jij je droombaan al gevonden? Nee? Hij bestaat toch echt! Het is soms alleen even zoeken. Tijdens de zoektocht zal je keuzestress, onzekerheid, afwijzing en nog meer tegen het lijf lopen. Soms zal je bij jezelf denken dat het een onmogelijke zoektocht is. Om je hier bij te helpen, hebben we een aantal tips voor je!

  • 1.  Wat wil jíj?

Denk goed na over wat jij belangrijke aspecten vindt tijdens jouw werk, waar je energie van krijgt, waar je wel en niet goed in bent en met wat voor mensen je graag samen wilt werken. Maak voor jezelf een lijstje. Hiernaast kan je ook je eigen voorwaarden opstellen. Denk hierbij aan: aantal uren dat je wilt werken, het gewenste loon en andere arbeidsvoorwaarden.

  • 2.  De juiste instelling

Met de juiste instelling kan je al heel ver komen. Je zal bereid moeten zijn om veranderingen door te maken of een sprong in het diepe te nemen. Soms moet je wat inleveren om er op langer termijn wat beters uit te halen. Sta open voor verschillende opties en neem de tijd om iedere optie goed te bekijken. Door deze instelling is het vinden van jouw droombaan dichterbij dan je denkt.

  • 3.  Houd je omgeving op de hoogte

Jouw zoektocht naar jouw droombaan hoef je niet alleen te doen. Maak gebruik van je netwerk. Laat je vrienden en familie weten dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. 3 van de 4 banen wordt via via vervuld. Gebruik niet alleen je naasten, maar ook je online netwerk zoals LinkedIn of Facebook. Probeer je tijd nuttig te besteden door je netwerk uit te breiden. Dit zal hoogstwaarschijnlijk meer vruchten afwerpen dan het afstruinen van vacaturesites.

  • 4.  Voorkom teleurstellingen

Jouw échte droombaan vinden zal een uitdaging zijn. Ga er op voorhand vanuit dat je de baan niet binnen enkele maanden hebt. Het duurt even, maar uiteindelijk zal je beloond worden met een uitdagende en leuke baan!

  • 5.  Weet waarvoor je solliciteert

Als je tijdens de zoektocht denkt dat je bij je droombaan bent uitgekomen, loop dan niet te hard van stapel. Veel mensen hebben al snel bepaalde verwachtingen van de baan, maar weten niet zeker of dit het wel werkelijk is. Voordat je solliciteert is het goed om te bekijken wat je precies gaat doen en met wie je gaat samenwerken. Het zou zonde zijn om je zoektocht te eindigen met een teleurstelling.

Als jij op zoek bent naar die droombaan, houd bovenstaande tips dan in je achterhoofd. Start je zoektocht zo snel mogelijk, durf en zie dat ook jij die baan kan vinden.

Je droombaan vinden via Artiflex

Heb jij toch nog moeite met het vinden van je droombaan of vind je het lastig om de eerste stap te nemen? Wij helpen je graag! Neem vandaag nog contact op met een van onze recruiters of neem eens kijkje bij al onze openstaande vacatures.

Als het jou eenmaal is gelukt om die droombaan te vinden, kijk dan ook eens naar dit artikel: '5 tips om meer plezier uit je werk te halen'. 

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

CNC

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs