accountmanager-aan-het-werk

5 tips om meer plezier uit je werk te halen

Uit onderzoek blijkt dat mensen harder gaan werken als er plezier op de werkvloer is. We geven je dan ook graag 5 tips om meer plezier uit je werk te halen en de band met je collega(‘s) te versterken. 

1. Maak tijd voor een lach- of baalmoment

Een beetje plezier maken mag altijd ook op je werk! Op maandagochtend even het weekend doornemen met je collega, vooral doen! Waarom wachten met een écht leuke grap tot 1 april? Een baalmoment? Bespreek het vooral. Door je ervaringen met collega’s te delen, versterken jullie de onderlinge band en maak je ruimte voor wat humor op zijn tijd.

2. Geef elke dag minstens één collega een compliment

Het voelt in het begin misschien een beetje vreemd als je dit nooit doet, maar uit onderzoek blijkt dat niet alleen de ontvanger, maar ook de gever en de omstanders van een compliment zich beter voelen. Dus zet dat gevoel opzij en geef je collega eens een welgemeend compliment. Je kunt er ook een kleine wedstrijd van maken. Wie heeft aan het eind van de week het mooiste compliment gegeven? Iedereen wordt nou eenmaal fanatiek van een spelletje. 

3. Neem een kop koffie of thee mee voor je collega

Je zult vast regelmatig bij de koffieautomaat te vinden zijn. Het is dan een kleine moeite om een kop koffie of thee voor jouw collega mee te nemen. Je weet vast hoe hij of zij zijn of haar koffie of thee het liefst drinkt. Deze kleine attentie wordt gewaardeerd en laat zien dat collegialiteit belangrijk voor jou is. Deze wisselwerking draagt dan uiteindelijk weer bij aan meer plezier op je werk! 

4. Zet de muziek aan tijdens het werk

Een goede manier om meer sfeer toe te voegen tijdens het werk is het aanzetten van muziek. Zet de radio aan en zet op vrijdag bijvoorbeeld een leuke Spotify lijst op. Misschien zingt opeens de collega waar je het niet van verwacht hard mee. Het zorgt voor ontspannen en onverwachte momenten. Elk genre brengt op zijn eigen manier gezelligheid. 

5. Vier successen met elkaar

Heb je een succes behaald? Vier het! Of het nou een succes is van het team of je hebt hem zelf weten te realiseren, sta er positief bij stil. Stap in de auto en haal taart, ontspan door even een potje te darten, te kaarten of te tafelvoetballen of organiseer een vrijdagmiddagborrel. Dit draagt bij aan het positieve teamgevoel. 

Op zoek naar een nieuwe baan?

Ben jij nog op zoek naar een leuke baan waar een positieve sfeer hangt? Bekijk dan al onze openstaande vacatures en ontdek of er een vacature bij staat die helemaal bij jou past

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

CNC

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs