Eerste baan via Artiflex

6 tips voor jouw eerste baan via Artiflex

Alles heeft een begin. Zo ook jouw carrière! Jouw eerste baan is een spannende stap in je leven. Want... wat kun je verwachten? Welke banen zijn er beschikbaar? En: wat moet je weten voor de start van jouw eerste baan? Lees in deze blog 6 tips voor jouw eerste baan via Artiflex.

Klaar met school of een opleiding afgerond?

Weet je al precies wat jouw droombaan is of heb je nog geen idee waar jij wilt werken? Ben jij door al die vacatures op internet helemaal het overzicht kwijt? Ben jij net klaar met school of heb je jouw opleiding afgerond? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres! Samen kijken we naar jouw kwaliteiten en wensen en zoeken we een baan die écht bij jou past. We helpen je naar jouw eerste baan!

Leerling, junior en starters functies

We werken samen met bedrijven in verschillende branches door het hele land. Zie jij jezelf al op de steigers staan bij dat leuke bouwbedrijf? Verzet jij liever bergen werk in de metaalbewerking of is logistiek juist helemaal jouw ding? Het is bij Artiflex allemaal mogelijk. We hebben leerling, junior en starters vacatures openstaan in de sectoren bouw, logistiek, metaal en productie.

Je kunt hierbij denken aan functies als logistiek medewerker, houtbewerker, interieurbouwer, metaalbewerker, lasser, installatiemonteur, schilder, montagemedewerker, technisch medewerker in de beton en nog veel meer. 

Welke richting jij ook opgaat, één ding is zeker: jij wordt opgeleid tot een ervaren vakkracht in één van deze sectoren! Hierbij kun jij ook cursussen volgen of certificaten behalen om jezelf nog verder te ontwikkelen.

6 tips voor jouw eerste baan

Je bent aangenomen bij jouw nieuwe én eerste baan. Spannend toch? Deze 6 tips helpen jou om van je eerste baan een succes te maken.

  • 1. Stel vragen

Stel in het begin veel vragen. Gewoon doen en niet bang zijn om een collega de - de spreekwoordelijke - oren van de kop te vragen. Je leert het meest wanneer je collega's om hulp en advies vraagt. Door actief vragen te stellen raak je betrokken bij jouw nieuwe werkgever en vergroot je jouw vakkennis. Ook maak je hiermee een goede indruk en kom je geïnteresseerd over.

  • 2. Ontdek alles over jouw nieuwe werkgever

De afdeling waar je werkt, is maar één onderdeel van het bedrijf. Leer de structuur van jouw nieuwe werkgever kennen. Weet wie jouw leidinggevenden zijn en bij wie je moet wezen voor welke vragen. Wie weet heb je ze in de toekomst nodig. Probeer ook de namen van jouw collega’s te onthouden en luister goed naar alle informatie die je krijgt.

  • 3. Geef je grenzen aan

Je wilt misschien in het begin overal 'ja' op zeggen, maar denk er goed over na of jij de juiste persoon bent om de taak uit te voeren. Als je geen tijd hebt, durf dan 'nee' te zeggen en geef je grenzen aan. Als je wel tijd hebt, maar niet de kennis, vraag dan een collega om hulp.

  • 4. Neem de tijd om te groeien

Neem de tijd om te leren en te groeien. Je hoeft écht niet alles in één keer te kunnen. Je krijgt in het begin van jouw nieuwe baan veel nieuwe informatie te verwerken en misschien maak je wel fouten. Gebruik deze periode juist om te leren van deze fouten en doe veel ervaring op.

  • 5. Kom op tijd

Op tijd komen: voor de een is dit geen enkel probleem en voor de ander is het elke dag weer een uitdaging. Laat je nieuwe collega’s en leidinggevenden zien dat je er voor wilt gaan door op tijd te komen.

  • 6. Doe mee met je collega's

Leer jouw collega’s ook op een informele manier kennen. Is er een vrijdagmiddagborrel of gaan collega’s tijdens de lunch een potje tafeltennissen, darten of wandelen? Doe dan met ze mee! Op die manier leer je jouw nieuwe collega’s op een andere manier kennen dan tijdens het werk. Wie weet ontstaan er wel vriendschappen!

Klaar voor je eerste baan via Artiflex?

Ben je klaar voor jouw eerste stap in je carrière? Neem dan contact op met een van onze kantoren in jouw regio óf zoek naar een passende vacature op onze website. Laat ons je helpen om je eerste baan te vinden!

Wil jij je goed voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Lees dan deze 6 tips!

Eerste baan via Artiflex

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Eerste baan via Artiflex

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs