terborgse-wijncentrale-vrachtwagen

De dag van de vrachtwagenchauffeur, wij spraken ‘#kilometervreter’ Coen

Het is de dag van de vrachtwagenchauffeur. Wij spraken de 25-jarige Coen. Aangestoken door zijn enthousiasme overwegen wij nu ook een carrièreswitch naar vrachtwagenchauffeur! Waarom? Dat lees je in dit blog (net als wat muziekinspiratie voor in de vrachtwagen, of auto ;-)).

#METDEVLAMINDEPIJP

Coen reed ‘op de lange baan’, dit bood weinig uitdaging en zijn jaarcontract liep af. Noem het toeval, maar precies op dat moment zag hij een interessante vacature van Artiflex voorbij komen. Hij stuurde een mail en dat bleek een goede zet. Voor hij het wist, ging hij aan de slag als vrachtwagenchauffeur bij de Terborgse Wijncentrale. De TWC is een groothandel die horeca belevert en evenementen verzorgt.

Lees in dit blog alles over onze samenwerking met de Terborgse Wijncentrale.

coen-bij-de-twc

#welkomindefeesttent

Zoals hij zelf zegt, kwam hij terecht bij een ‘mooi bedrijf met collega’s van zijn leeftijd’. 

Op maandag begint hij, anders dan de andere werkdagen, samen met de collega’s aan het picken van de orders, voor zijn route van die dag. Dan stapt hij samen met zijn vaste bijrijder in de vrachtwagen en rijden ze een vaste route, óf een nieuwe route. Van kleine tot grote kroegen, festivalterreinen, restaurants, kapsalons, je kan het zo gek niet bedenken, Coen komt hen blij maken met een lading drank. 

De klant blij, Coen blij. Coen: ‘Het is gewoon heel leuk om bij de klant te komen, dat ze je gezicht herkennen en te horen dat ze je gemist hebben als je een tijd niet bent geweest. Het is net alsof je thuis komt. Je doet je ding en het is ook mooi om het hele traject te zien. Van de grote vrachtwagen die vol met Coca-Cola komt en dat jij dan uiteindelijk 1, 2 of meer kratjes naar de klant brengt. Ik maak echt deel uit van het proces en dat vind ik zo mooi’.

#BIEBERVANDEKROEG

Dat hij het zo naar zijn zin heeft dat snappen wij wel. Coen en zijn bijrijder zijn volledig op elkaar ingespeeld, regelmatig ‘vallen ze met hun neus in de boter’ en krijgen ze wat lekkers voorgeschoteld. Ook denken veel klanten met hen mee, door bijvoorbeeld het sjouwwerk iets makkelijker te maken: een glijbaantje op de keldertrap waarmee de kratten naar beneden kunnen glijden of een rijplaat die klaar staat, zodat ze makkelijk drempeltjes over kunnen. Dit zijn de kleine dingen die het doen, maar hij begrijpt ook dat dit niet altijd kan.

terborgse-wijncentrale-vrachtwagen op het terrein

#HARTSLAGVANDESTAD

In een jaar tijd heeft Coen al het nodige geleerd en meegemaakt. Krappe ruimtes, smalle steegjes, hij manoeuvreert zich er steeds makkelijker doorheen. En, je bent natuurlijk niet de enige weggebruiker, andere verkeersdeelnemers is hij liever niet tot last. Soms ontkomt hij daar simpelweg niet aan, als hij moet laden/lossen. Dit vond hij in het begin wel erg lastig, maar kan dit inmiddels wel beter van zich afzetten. 

 

#UNAPALOMABLANCA

Dat hij het naar zijn zin heeft als chauffeur bij De Terborgse Wijncentrale daar hoeven we niet veel woorden aan vuil te maken. Aan uitdaging en afwisseling geen gebrek, collega’s die voor elkaar door het vuur gaan en klanten die hun werk kunnen doen mede dankzij hem. 

Coen: ‘ik werk met collega’s van dezelfde leeftijd, dezelfde interesses, je werkt allemaal voor elkaar. Je leert de routes en de klanten kennen, je hebt heel veel sociale contacten. Je maakt heel veel mee, hebt heel veel plezier en je moet het voor elkaar doen. Aan het einde van de dag of week ben je toch wel weer blij, al die honderden klanten kunnen door mij nu draaien en drank gaan verkopen. Dat geeft een heel goed gevoel.’ 

 

#IKMOETNOGJARENMEE

De toekomst ziet hij ‘rosékleurig’ in en er valt nog genoeg te leren. Zo zou hij graag, als ‘visitekaartje’ van de Terborgse Wijncentrale, meer kennis willen hebben van de verschillende wijnen. Zodat hij klanten kan adviseren over het assortiment. Als het aan Coen ligt, dan werkt hij hier tot aan zijn pensioen. Wellicht niet meer als chauffeur. Fysiek is dit best zwaar werk, maar tegen die tijd past een functie op kantoor als planner absoluut ook in zijn straatje.

 

#MORGENWORDTFANTASTICH

Leuke collega’s, letterlijk en figuurlijk een geoliede machine waar je mee op pad gaat, de hele dag ongegeneerd meezingen met ‘truckersmuziek’ en de leukste klanten blij maken (waar je met regelmaat ook nog wat lekkers toegestopt krijgt). Wij snappen Coen helemaal, vrachtwagenchauffeur zijn is een mooi beroep! Wil jij ook zo’n fantastisch werk? Bekijk dan eens onze vacatures en vind jouw baan als chauffeur of één van de andere functies (in de transport).

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Uitzicht op een vast contract
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs