Werken op het strand

5 redenen om te solliciteren in de zomer

De arbeidsmarkt ligt stil in de zomer? Nee joh! 😎 De zomer is een hele goede periode om te solliciteren naar een nieuwe baan. In dit blog geven we je 5 redenen waarom je juist wél moet solliciteren in de zomer.

1. Minder concurrentie = meer kans

Veel mensen genieten in de maanden juni, juli en augustus van de zomervakantie en zullen weer verder gaan solliciteren zodra hun vakantie voorbij is. Minder andere mensen die in de zomer solliciteren op een vacature dus! Door te solliciteren in de zomer, vergroot je je kansen om op te vallen bij werkgevers. Terwijl anderen languit op het strand liggen, kun jij juist de volgende stap in jouw carrière zetten!🏖️

2. Artiflex is open in de zomer

Artiflex gaat niet dicht met de vakantie! Onze recruiters staan gewoon voor je klaar! Solliciteren in de zomer betekent dat ze nóg meer tijd kunnen besteden aan jouw sollicitatie en kennismaking. Dikke kans dat er een extra kop koffie in zit!☕

3. Bedrijven zoeken nieuwe medewerkers voor na de zomer

Bij bedrijven zet de vraag naar personeel ook in de zomerperiode gewoon door. Zij kijken waar kansen liggen en welk nieuw personeel nodig is. HR managers denken vooruit en zijn al bezig met de planning voor na de zomer. Natuurlijk zijn er een aantal bedrijven die dicht zijn tijdens de bouwvak, maar dat zegt niets over al die bedrijven die wél gewoon doorwerken en waar we je kunnen voorstellen.

4. Een vakantiebaan… iets voor jou?

In de zomer zwoegen bedrijven op de vakantieplanning. Vaste medewerkers nemen vakantie en dat maakt het soms lastig om het rooster rond te krijgen. Veel bedrijven zoeken - in eerste instantie - tijdelijke vakantiewerkers. Zie een vakantiebaan als een kans om te laten zien welke vaardigheden jij hebt en wie weet… kun je na de zomer wel blijven plakken! Je bent niet de eerste die van een vakantiebaan een vaste baan weet te maken! 😊

5. Summer vibes tijdens je sollicitatie

Tropische temperaturen en chille zomeravonden: de zomerperiode zorgt voor nóg vrolijkere mensen! Zo hangt er ook bij recruiters en bedrijven een gemoedelijkere sfeer, waardoor sollicitatiegesprekken vol positieve summer vibes zitten! Ook wanneer je op gesprek gaat bij een bedrijf, heerst daar vaak een relaxte sfeer en is er geregeld langer de tijd voor een kennismakingsgesprek. Pakken die kans dus!

Zelf solliciteren in de zomer

Zon, zomerse temperaturen en zwoele zomeravonden: de perfecte tijd om te solliciteren. Zet je vakantiemodus nog eventjes aan de kant en ga voor die vacature! Wij gaan graag op zoek naar jouw ideale baan, óók tijdens de zomermaanden!

Wil jij je goed voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Lees dan deze 6 tips.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Werken op het strand

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs