instagram, facebook en twitter op een telefoonscherm

Werven via social media: zo doe je dat!

Social media is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook zakelijk maken we gretig gebruik van deze kanalen. Om de ideale kandidaat te vinden, moet je zijn waar jouw doelgroep zich bevindt. Op social media dus! Social media is dé ideale plek om jouw vacatures onder de aandacht te brengen. We laten je zien hoe het moet. 

Effectief werven via social media 

Bij social media recruitment maak je gebruik van social media om kandidaten te werven. We geven je een aantal praktische tips waarmee jij jouw social media strategie uitzet: 

  • 1. Zorg dat je aanwezig bent

Dit klinkt misschien als een open deur. Om kandidaten te werven via social media, is het van belang dat je structureel aanwezig bent op kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt. Laat zien wat je doet, wie je bent en deel je kennis- en ervaringen met je volgers.

  • 2. Creëer zichtbaarheid op verschillende kanalen

Plaats je content op verschillende kanalen afgestemd op jouw doelgroep. Waar het gebruik van TikTok de laatste jaren explosief groeit, en ook het aantal gebruikers op Instagram blijft stijgen, zien we een daling binnen het aantal actieve Facebook-gebruikers. Toch kan het zijn dat juist jouw doelgroep het meest actief is op Facebook. Pas je content dus niet alleen aan je doelgroep aan, maar houdt rekening met het platform waar je deze content gaat plaatsen. 

  • 3. Maak relevante content voor je doelgroep(en)

Zorg voor relevantie en bedenk goed welke content jouw doelgroep aanspreekt en speel hierop in. Denk goed na welke informatie er interessant is voor jouw doelgroep.

  • 4. Zet een campagne op

Als je bovenstaande punten goed ingericht hebt dan is het tijd om een content- of social media campagne op te zetten. Met een betaalde campagne bereikt jouw boodschap nog meer mensen en nog belangrijker: jouw specifieke doelgroep. 

instagram, facebook en twitter op een telefoonscherm

Exposure via social media 

Wanneer je op zoek gaat naar kandidaten via social media bereik je niet alleen werkzoekenden, maar ook latent werkzoekende - diegene die nog niet actief op zoek zijn naar een baan - krijgen jouw social media campagne (betaalde advertentie) onder ogen. Hierdoor creëer je exposure en vergroot jij het bereik van je vacature enorm. Ideaal, want hoe meer mensen jouw vacature zien, hoe groter de kans bestaat dat jij jouw ideale kandidaat vindt.

Campagnestrategie vs. employer branding 

Binnen social media zijn er diverse manieren om campagnes te draaien. Bedenk dus vooraf goed wat het doel is van je campagne en pas jouw strategie daarop aan, zodat je een succesvolle campagne draait. Maar let op, niet alleen de vacature gaat iemand overhalen om bij jou te komen werken. Een vacature is één van de middelen om interesse te wekken bij kandidaten. Spreekt de vacature aan? Dan zullen zij verdere research doen naar jouw bedrijf. Wat is er te vinden op de website en wat deelt het bedrijf via social media? Laat je volgers zien wat je zoal doet, deel bijvoorbeeld foto’s van projecten, geef een kijkje achter de schermen en laat je behaalde succes zien, dit kan bijvoorbeeld een geslaagd project zijn maar ook een verhaal van een tevreden klant. Door succesverhalen af te wisselen met ludieke informatie over bijvoorbeeld het teamuitje of de vrijdagmiddagborrel verkoop jij jouw bedrijf aan die potentiële kandidaat die op het punt staat te solliciteren. Hoe jij je als werkgever naar buiten toe profileert is bepalend of deze kandidaat bij jou wil werken. 

Social media recruitment door Artiflex 

Artiflex bevindt zich daar waar de doelgroep zich bevindt. Dat betekent dat wij actief zijn op meerdere social media kanalen zoals Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn en Youtube. Wij posten structureel, op wekelijkse basis, gratis leuke en informatieve content op ons Facebook-, Instagram-, TikTok- en LinkedIn account. We laten hierin zien wie we zijn, wat we doen, waarom we het doen, maar delen ook informatie wanneer er iets veranderd in de branche. Daarnaast adverteren we betaald op deze kanalen. Bij iedere vacature campagne maken wij gebruik van hetzelfde template. Mensen gaan dat steeds meer herkennen als zijnde Artiflex advertentie en zullen eerder geneigd zijn te solliciteren. Benieuwd naar onze social media content? Kijk op Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn of bezoek ons YouTube-kanaal

Starten met social recruitment

Wanneer je wil gaan werven via social media is het belangrijk een netwerk op te bouwen, zodat jouw content daadwerkelijk je doelgroep bereikt. Ook al heb je misschien nog niet zoveel volgers, begin met het structureel plaatsen van goede content. Zodra je een wervingscampagne start, zien kandidaten dat je actief bent. En dat heeft een positieve uitwerking op de werving.

Heb je vragen, wil je meer informatie of ben je benieuwd of jouw strategie aansluit bij de doelgroep? We helpen je graag. Recruiten via social media kost tijd. Kom je er zelf niet aan toe en wil je dat wij voor jou gaan werven door middel van effectieve social media campagnes? Neem dan contact met ons op via 078 - 641 60 81. 

Welke recruitment uitdaging heb jij voor ons?

Elke dag slimmer werven in een online arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is, dat is onze ambitie. Wij zijn ervan overtuigd dat talent floreert op de juiste plek. Wij geloven dat het bij elkaar brengen van deze twee elementen essentieel is voor de groei van elk bedrijf.

JOUW ZOEKTOCHT BEGINT HIER

Ben je op zoek naar personeel? Wij vinden de juist match voor jouw organisatie, op skills, motivatie én karakter. We combineren écht persoonlijk contact met technologie, om voor jou snel de beste kandidaten te vinden. 

Meld je vacature bij ons aan door het formulier in te vullen. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met je op om de vacature door te nemen.

Beoordeling van een 9,2/10
1000 nieuwe sollicitaties per week
Nationaal netwerk
Branchespecifieke expertise
Wij ontzorgen de gehele administratie

Relevante
Artikelen