Vacatures in de zonne-energie

Zonnepanelenmonteur
Open filters
Vakgebied
Bekijk zoekresultaten

Werken in de zonne-energie

Energie opwekken door middel van de zon kan door de warmte en licht dat er vanaf komt. Het is een bijzonder fenomeen. Deze energie vormt samen met windenergie, waterkracht en biomassa meer dan 99,9% van alle energie op aarde. Het is dan ook logisch dat dat er binnen de branche zonne-energie diverse banen beschikbaar zijn.

Zo ook bij Artiflex. Je vindt bij ons bijvoorbeeld de vacature (leerling) monteur zonnepanelen en elektromonteur. Lijkt het jou leuk om dagelijks bezig te zijn met duurzame producten? Kijk dan snel bij onze openstaande vacatures onderaan deze pagina en ga spoedig aan de slag!

Monteur zonnepanelen

Aan de slag als zonnepanelenmonteur

De bekendste manier om energie op te wekken door middel van de zon, is met zonnepanelen. Er staan dan ook meerdere vacatures open als zonnepanelen monteur. Maar wat doet een monteur zonnepanelen precies? Meestal ga je met een collega op pad het land door. Dit kunnen projecten zijn in de industrie, maar ook bij particulieren thuis. Dat jij dus en net voorkomen hebt, is wenselijk.

werken-in-de-energie

Jij bent als monteur verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

  • Het trekken van de benodigde kabels en leidingen;
  • Het verrichten van aanpassingen in de groepenkast;

  • Het aansluiten en instellen van de omvormer;

  • Het verrichten van onderhoud en het verhelpen van storingen bij eerder geplaatste installaties.

Vakgebieden in de zonne-energie

De vakgebieden die bij dit werk komen kijken zijn elektrotechniek en installatietechniek. Een opleiding in deze richting is mooi meegenomen. Ook zal je over het certificaat NEN 3140 en VCA moeten beschikken. Dit laatste certificaat kan je, indien je hier nog niet van in het bezit bent, kosteloos via Artiflex halen. Mocht je nog geen doorgewinterde zonnepanelen monteur zijn, ook dan word je uitgenodigd om te reageren. Met affiniteit voor techniek en een goede motivatie, kom je een heel eind.

 

Solliciteren bij Artiflex

De perfecte vacature monteur zonnepanelen gevonden? Mooi! Reageer direct via de sollicitatiebutton. Wist je dat je bij ons ook kunt solliciteren via WhatsApp? Natuurlijk kun je ook gewoon nog steeds telefonisch contact met ons opnemen via deze pagina. 

Benieuwd naar onze overige vacatures? Bekijk ze via deze pagina. Een open sollicitatie doe je hier.