Technisch personeel gezocht?

Technisch personeel tekort? Dit zijn de beste oplossingen. 

Steeds meer bedrijven kampen met een tekort aan technisch personeel. Het vinden van technisch personeel kan een behoorlijke opgave zijn. De arbeidsmarkt - zeker voor technische functies - is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd.  Waar het voorheen gemakkelijker was om goed geschoold personeel te vinden, is dat tegenwoordig steeds lastiger. Voor veel bedrijven vormt de schaarste aan technisch personeel een uitdaging. Er zijn verschillende manieren die goed kunnen werken als het gaat om het vinden van vakbekwaam technisch personeel. We geven jou in dit artikel een aantal tips en mogelijkheden voor het vinden van technisch personeel, zodat je in de toekomst de juiste vakkrachten kunt aantrekken.

Direct technisch personeel nodig? Laat hier eenvoudig uw gegevens achter, dan helpen wij u snel & zorgvuldig met het aantrekken van de juiste kandidaten. 

 

Hoe vind ik technisch personeel? 

1. Werf via het netwerk van je medewerkers

Het uitzetten van een vacature via je huidige personeel is een goede manier om nieuwe collega’s te vinden. Vraag je personeel om de vacature te delen op social media en om actief in hun netwerk te zoeken. Met een eventuele wervingsbonus kunt je medewerkers aansporen om actief in het eigen netwerk te zoeken naar kandidaten. En wie weet vindt je wel iemand, die je anders nooit gevonden zou hebben. Deze manier van personeelswerving wordt ook wel referral recruitment genoemd. Het is een interessante methode, omdat je op deze wijze kunt besparen op hoge wervingskosten en de kans op een passende match groter is. Uw eigen medewerkers kunnen vaak goed inschatten of iemand bij de vacature en uw bedrijf past. 

2. Maak gebruik van online kanalen

De bedrijfswebsite en social media zijn de uitgelezen kanalen om je organisatie online uit te lichten, voor het werven van potentiële werknemers.  Vermeld op je bedrijfswebsite daarom in ieder geval een overzicht van de openstaande vacatures. Via social media - Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram - kun je eenvoudig en kosteloos vacatures verspreiden.

Vergeet ook niet om melding te maken voor de mogelijkheid tot open sollicitaties. Dit kan zowel op een uitgelichte plaats op de vacaturepagina als via social media. Van binnenkomende open sollicitaties kun je een bestand opstellen, waar je op een later moment – wanneer je op zoek bent naar nieuwe medewerkers – mogelijk weer uit kunt putten.

3. Schakel een gespecialiseerd uitzendbureau in

Een uitzendbureau kan goed ondersteuning bieden met het aantrekken van nieuw personeel. Niet alleen voor flexibel personeel, maar ook voor het vinden van vast personeel. Uitzendbureaus hebben veel ervaring met het vinden van geschikte kandidaten en kunnen ervoor zorgen dat je personeelsbestand wordt uitgebreid met vakbekwame medewerkers. Doordat een uitzendbureau over veel kennis en ervaring beschikt, weet een uitzendbureau de meest geschikte kandidaten voor de functie te selecteren

Er zijn vele soorten uitzendbureaus, ieder met zijn eigen specialisme(n). Zo zijn er ook verschillende uitzendbureaus die zich specifiek richten op de werving en selectie voor technische functies en ervaring hebben in het vinden van (gespecialiseerd) technisch personeel. Om iemand te vinden die goed bij een openstaande technische functie past, is het aan te raden om voor een specialistisch uitzendbureau te kiezen. 

4. Maak gebruik van vacaturewebsites

Een gemakkelijke - en vaak gratis - manier om vacatures te plaatsen is het gebruik van online vacaturebanken en -websites, zoals Indeed, Nationale Vacaturebank en LinkedIn. Ondanks dat de kans klein is om voor deze specifieke beroepsgroep via deze kanalen passende kandidaten te vinden, is het toch het proberen waard.  Daarnaast is het ook een mooie manier om extra naamsbekendheid voor jouw bedrijf te genereren.

5. Speel tijdig in op (eventueel) personeelstekort

Zorg er voor dat je bedrijf niet met een personeelstekort komt te zitten. Denk goed na over de toekomst van je bedrijf. Inventariseer toekomstige hiaten in je personeelsbestand. Zorg dat u ruim van te voren begint met je zoektocht naar technisch personeel. Zo ben je er zeker van dat je de juiste medewerker vindt en niet gehaast iemand moet aannemen. 

6. Bied stageplaatsen of leerbanen aan

Bedrijven en organisaties ervaren steeds meer moeite om mensen aan zich te binden. Je kunt hier op inspelen door het bieden van stageplaatsen of leerbanen. Wanneer studenten, die bij hebben meegedraaid, zijn afgestuurd, kunnen zij direct aan de slag binnen jouw bedrijf. Zonder dat er nog een uitgebreid kennismakingstraject aan vooraf hoeft te gaan. Op deze manier leidt u studenten op tot bekwame vakkrachten, toegespitst op de werkzaamheden binnen jouw bedrijf.

7. Zorg ervoor dat potentiële medewerkers je bedrijf als beste optie zien

Hoe zorg je ervoor dat mensen bij uw bedrijf willen en blijven werken? Het neerzetten van een sterk merk – het zogenaamde employer branding – is hierbij van groot belang. Employer branding beschrijft de waarden die een bedrijf aan zijn werknemers geeft en wat het bedrijf voor hen zo bijzonder maakt. Bedrijven die op duidelijke wijze kunnen aangeven hoe het werken binnen hun bedrijf zich onderscheidt van dat bij anderen, blijken aantoonbaar makkelijker nieuw personeel aan te trekken.

technisch personeel vinden

Direct personeel nodig?  Artiflex helpt u snel en zorgvuldig aan de juiste kandidaten.

Bent u op zoek naar een vakbekwame installatiemonteur, technisch operator, servicemonteur, CNC-draaier, constructiebankwerker, elektromonteur of een andere technisch specialist? Laat ons u snel en zorgvuldig helpen. Wij zijn gespecialiseerd in werving en selectie van personeel voor technische functies. Of u nu tijdelijke of langdurige versterking nodig heeft, wij bieden u altijd een passende oplossing. 

Vul hier eenvoudig en snel ons aanvraagformulier in. De door u ingevulde gegevens en informatie worden in ons systeem opgenomen, waardoor het systeem automatisch een match met geschikte kandidaten opstelt, uiteraard volledig AVG-proof! Binnen één werkdag nemen wij contact met u op. Liever direct contact? Uiteraard zijn wij telefonisch bereikbaar.

Direct technisch personeel nodig? Wij staan voor u klaar!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op binnen één werkdag.

Slimmer, beter & sneller technisch personeel werven met onze recruitment technologie! #wijzijnartiflex

‘Artiflex heeft bijgedragen aan de optimale bezetting tijdens de piekperiodes en aan de duurzame matches voor onze keyfuncties.’ 

 ‘’ Een groene wereld is een betere wereld. Die maken we samen met Artiflex.’’ 

''Samen met Artiflex zijn wij in staat om de moderne en snelgroeiende onderneming op het gebied van oppervlaktebehandeling te zijn.''

''Als bedrijf wil je mensen en leveranciers om je heen verzamelen die begrijpen wat je doet. Artiflex is hier ook onderdeel van.''

''Samen met Artiflex voor vakmanschap, service en gemak''

"Maatwerk en kwaliteit hebben wij gemeen"