Kerstmis

Ho Ho Ho, werken op een feestdag doe je zo!

December is aangebroken; de maand van lichtjes, gezelligheid, versgebakken oliebollen en de geur van dennenbomen. Oftewel: de maand van kerst🎅en oud en nieuw🎆. Met familie en vrienden aan het kerstdiner, kacheltje aan en gourmetstel gereed, spelletjes met die ene vriend die niet tegen zijn verlies kan, glitterjurken, vlinderdasjes en Mariah Carey op de radio; één en al gezelligheid. Iedereen is op zijn paasbest🐰tijdens de kerstmaand. Het hele jaar heb je er al naar uitgekeken, maar nu is in één klap jouw kerstgevoel ondergesneeuwd ☃️❄️; jij moet werken. Vervelend? Met deze 6 tips van Artiflex niet! Zo maak jij er ook op de werkvloer een feestje van tijdens kerst en oud en nieuw!

  • 1. Kerstversiering kan overal!

Haal de feestelijke sfeer en gezelligheid van Kerst naar je werkplaats! Of dit nou een kantoor, magazijn of zelfs een scheepswerf is; overal is ruimte voor een kerstige versiering. Zet een kerstboom🎄op in de kantine en versier deze samen met je collega’s. Versier de koffieautomaat met slingers en zet een kerst playlist aan op de achtergrond. Hang nog een paar lichtjes op en klaar: hallo kerstsfeer!

  • 2. Ga voor fout!

Werken tijdens de feestdagen kun je zo leuk (en gek!) maken als je zelf wilt. Trommel je collega’s op en organiseer een foute kersttruiendag. Haal alles uit de kast en voeg nog een gek hoofddeksel toe, zoals een kerstmuts🎅, een diadeem of vrolijke oorwarmers.

  • 3. Holly Jolly Christmas Lolly 🍭

Bij kerst kan natuurlijk het eten niet overgeslagen worden. Je hoeft hiervoor heus niet een uitgebreid kerstdiner inclusief gevulde kalkoen🦃te bereiden met z’n allen (maar dat kan natuurlijk wel!); kerst snacks en hapjes zorgen al voor een goede kerstsfeer. Zet bijvoorbeeld een pak kerstkransjes in de kantine voor bij de koffie. Oliebollen en een flinke dosis poedersuiker zijn ook zeker een aanrader (mét genoeg kerstige servetjes voor de collega’s die nog wel eens knoeien).

  • 4. Kerstmokken? Kerstmokken! 

Mokken hoort natuurlijk niet bij een gezellige feeststemming. Maar mokken kunnen wel een leuke toevoeging zijn! Vervang jullie saaie koffiekopjes door vrolijke kerstmokken🎅en vul ze met warme chocomel en een flinke toef slagroom; gezellig, leuk en lekker! En stiekem lachen om de slagroomsnor van je collega’s mag natuurlijk niet ontbreken.

  • 5. Spelletjes 🎲

Weet jij van wanten met spelletjes en heb je een gezellige club collega’s? Neem dan je favoriete spel mee en maak jullie pauze extra leuk! Geen fan van bord- of kaartspellen, maar wel een stem als een nachtegaal? Houd dan een kerstkaraoke🎤. Gegarandeerd plezier!

  • 6. Kerstkaartjes

Kerst, de tijd van gezelligheid en… cadeautjes🎁! Zowel het krijgen als het geven van cadeautjes is ontzettend leuk. In een creatieve bui? Maak dan voor al je collega’s een authentiek, zelfgeknutseld kerstkaartje. Iets minder creatief of geen tijd om de knutselspullen uit de kast te halen? Kaartjes kopen (en zelf schrijven) kan natuurlijk ook!

Natuurlijk kun je deze tips ook combineren, voor nóg meer kerstgevoel op de werkvloer. Zo wordt werken tijdens de feestdagen ineens een stuk leuker! Namens heel team Artiflex wensen wij jou en je naasten hele fijne kerstdagen en een knallend nieuwjaar!

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

CNC

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs