Rotterdamse haven

Werken in de Rotterdamse haven via Artiflex

In december 2022 schreef Artiflex een blog over Eric. Hij vond een nieuwe baan als tankcontainer monteur in de meest dynamische en hightech werkomgeving van Nederland: de Rotterdamse haven. Het is de poort naar de wereld en een internationaal knooppunt waar schepen komen en gaan. Laden, lossen, repareren, schoonmaken, sjorren en sjouwen; werken in de Rotterdamse haven is niet voor watjes.

Een werkplek voor iedereen

Dagelijkse werken er 385.000 mensen in het havengebied en jij kunt er ook één van worden. Ongeacht je opleidingsniveau of werkervaring: de haven biedt met ruim 8000 vacatures carrièrekansen voor iedereen. 

In de Rotterdamse haven komen goederen uit de hele wereld Nederland binnen, om vervolgens doorgevoerd te worden naar de rest van Europa. ‘s Ochtends vroeg, ‘s avonds laat, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar: het werk bij een havenbedrijf gaat altijd door. Als jij de juiste werkmentaliteit hebt, liggen de banen in de haven voor het oprapen. Deze werkhouding is ‘gaat niet, bestaat niet’ en het grootste cliché van heel de Rotterdamse haven: niet lullen, maar poetsen.

Werken in de haven is ontzettend leuk!

De haven is voor veel mensen een aantrekkelijke werkomgeving. Hieronder noemen we een aantal redenen waarom jij een baan in de haven ook eens kunt overwegen:

  • De haven is continu in beweging waardoor geen dag hetzelfde is. Op deze werkplek is altijd te leren en biedt een goed toekomstperspectief. Er zijn doorgroeimogelijkheden en er is ruimte voor ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Veel havenbedrijven staan te springen om personeel en bieden vakgerichte cursussen of zelfs een complete opleiding aan.
  • Er is een grote diversiteit aan bedrijven waar je kunt werken. Van logistieke, technische, chemische en maritieme bedrijven, tot administratieve of ICT-gerichte organisaties: er is er altijd ééntje die perfect bij jou past.
  • In de haven stijgen de lonen automatisch mee met de inflatie. Dit komt door een speciale Cao-regeling (automatische prijscompensatie). Op 1 januari 2023 stegen de lonen zelfs met 16,93%.
  • Er zijn tal van mogelijkheden voor een goede balans tussen werk en privé of flexibele werktijden. Het werk in de haven gaat dag en nacht door, waardoor er verschillende dienstroosters mogelijk zijn. Werk je liever alleen in de dagdienst of 2 ploegen? Of werk je ook graag in de nacht en gaat jouw voorkeur uit naar de 3 of 5 ploegen?
Rotterdamse haven

Beroepen in de haven

De Rotterdamse haven is een van de drukste havens ter wereld en biedt daarom een groot aanbod aan banen. Zo kun je werken als logistiek medewerker, heftruckchauffeur of loodsmedewerker bij een van de vele logistieke bedrijven havenbedrijven. Een andere belangrijke sector is de (petro)chemie, waar beroepen als operator, technicus of onderhoudsmonteur onder vallen. Dan zijn er nog beroepen als terminal medewerker, stackerdraaier of sjorder; ook dit valt onder de categorie havenmedewerker. Dit is nog maar een kleine selectie van beroepen in de haven. Er zijn nog veel meer functies te vinden waarover Artiflex graag in gesprek gaat met jou.

Artiflex Jobstore Rotterdam

Sinds december 2022 is Artiflex gevestigd in hartje Rotterdam. We zijn actief in de omgeving van Rotterdam en natuurlijk ook in de haven. Denk aan nieuwe vacatures in de Botlek, Europoort, Maasvlakte en de Waalhaven.

Met een locatie dicht bij Station Rotterdam Centraal, is ons uitzendbureau goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Zien we jou binnenkort bij onze jobstore op deze bruisende plek in de stad?

Waar en bij wat voor havenbedrijf je kan werken, is afhankelijk van jouw wensen, vaardigheden en karakter. Of je nu op zoek bent naar een baan als logistiek medewerker, loodsmedewerker, procesoperator, kraanmachinist, heftruckchauffeur of terminal medewerker: wij zoeken een passende vacature.

Benieuwd of een baan in de haven ook iets voor jou is of weet je al zeker dat je bij een havenbedrijf wilt werken?

Wandel eens binnen en maak kennis bij Jobstore Rotterdam. Solliciteer op een vacature, mail, whatsapp of bel naar Artiflex. Ontdek met ons de Rotterdamse haven en we gaan samen op zoek naar passende werkgevers. Ben jij de nieuwe collega in de haven van Rotterdam?

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

CNC

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs