Peter aan de slag in de werkplaats

Werken in de fietstechniek: Peter vertelt over zijn carrière

Oud-militair, Koninklijke marine, bouwen van buggy’s voor de Dakar Rally én jarenlange ervaring in de fietsenbranche: dat omschrijft Peter (55) perfect. In deze blog vertelt hij over zijn passie voor de rally-sport, zijn werkervaringen en zijn huidige baan bij Juijn Fietsbeleving in Rossum.

Autoracerij en rally-sport

Peter begint gepassioneerd te vertellen: ‘Mijn passie voor techniek heb ik al heel erg lang. Van kinds af aan race ik al in een kart en heb ik zelfs aan het NK karten mogen meedoen. Ook heb ik een buggy voor de Dakar Rally gebouwd. Van aankoop tot opbouw, alles deed ik zelf. Mijn hart ligt echt in de autoracerij en de rally-sport, daar kan ik 24/7 mee bezig zijn.’

Werken in de fietswereld

Maar hoe raakte hij dan verzeild in de fietsenbranche? ‘Alles wat met techniek te maken heeft, vind ik interessant, zolang ik maar kan sleutelen. Na een beetje rondgedwaald te hebben op technisch vlak, kwam ik uiteindelijk in de fietsenmakerij. Ik heb in fietsenwinkels gestaan, een eigen fietsbedrijf gehad en in het buitenland gewerkt. In Duitsland heb ik in Berlijn, Hannover en Hamburg fiets-hubs opgezet voor bezorgfietsen - je weet wel, die bekende pizzafietsen -. Daar had ik ook McDonalds, Burger King en Domino’s als klant. Ik besloot daarna om, als globetrotter, het weer dichter bij huis te zoeken en kwam bij een fietswebshop in België terecht.’

"Heerlijk om weer ouderwets in de werkplaats te staan met mijn handen in het vet!"
Peter aan de slag in de werkplaats

#opentowork op LinkedIn

Toen Peter in België werkte, kwam het coronavirus en moest hij terug naar Nederland. Hij zette zijn LinkedIn-profiel op #opentowork en kwam zo in contact met Artiflex Den Bosch. ‘Ze benaderden mij op een positieve en rustige manier. Het was een heel open gesprek. In die periode was ik ook nog bezig met de bouw van de Dakar buggy, maar de vastigheid die Artiflex kon bieden, trok mij wel. Ze hebben mij echt over de brug getrokken om me weer in mijn oude vak - de fietsbranche - terug te krijgen. Mijn relatie met Artiflex is open en eerlijk, we begrijpen elkaar goed. Als het klikt, dan klikt het gewoon. Zo ben ik uiteindelijk bij Juijn Fietsbeleving terechtgekomen.

Een typische werkdag bestaat niet

Peter vindt het heerlijk om weer ouderwets in de werkplaats te staan. ‘Lekker met mijn handen in het vet', zegt hij lachend aan de telefoon. ‘Ik ben het manusje-van-alles in deze fietsenzaak. Verkopen van nieuwe en tweedehands fietsen, verhuren van fietsen en natuurlijk de reparaties en onderhoud. Het mooie is… een typische werkdag bestaat hier niet. Als het mooi weer is, komen mensen hun fietsen brengen. Dan ben je onwijs druk met alle reparaties. Op een zaterdag sta ik dan weer meer in de winkel en ben ik met het verkopen bezig. Af en toe ga ik ook op locatie sleutelen bij onze verhuurklanten of sta ik in de ochtend 75 nieuwe fietsen uit de vrachtwagen te lossen.’

Juijn Fietsbeleving

Peter omschrijft Juijn Fietsbeleving als een dorpse winkel. ‘Het is echt een traditionele shop, zo’n ouderwetse fietsenmaker. We zitten midden op een mooie fietsroute. Samen met de bedrijfsleider sta ik in de zaak. We zijn erg persoonlijk met klanten en nu, na 1,5 jaar, begin ik ook de vaste klanten te leren kennen. ‘ sluit Peter zijn verhaal af.

Ook een zetje in je rug nodig?

Ben jij, net als Peter, op zoek naar een andere baan en heb je nét dat extra zetje in de rug nodig? Artiflex helpt je graag verder. Bekijk onze vacatures of bel een van onze kantoren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Peter aan de slag in de werkplaats

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs