Veiligheidsschoenen

Welke werkschoenen heb ik nodig?

Baan je een weg in de werkschoenwereld!

Een geslaagde werkdag begint niet alleen met een dampende kop koffie, maar ook met een paar goede werkschoenen. Safety first! Met de juiste werkschoen ben jij beschermd tegen verwondingen aan jouw voet. Maar wat is dan precies de juiste werkschoen? En wat betekenen de verschillende type werkschoenen? Dat leggen we hieronder uit.

Veiligheidslaarzen

Maar eerst…

Wist je dat er een verschil zit tussen werkschoenen en veiligheidsschoenen? Veiligheidsschoenen hebben altijd een veiligheidsneus van staal of kunststof. Werkschoenen hebben dit niet per se. Veiligheidsschoenen worden onderverdeeld in verschillende klassen op basis van het niveau van bescherming. De klassen zijn S1, S1P, S2, S3, S4 en S5.

Veiligheidsschoen type S1

Type S1 veiligheidsschoenen zijn de simpelste van het rijtje. Deze hebben de volgende kenmerken: 

  • Veiligheidsneus;
  • Gesloten hiel;
  • Schokdemping in de hak;
  • Antistatisch.

Veiligheidsschoen type S1P

Dit type is hetzelfde als type S1, maar heeft ook een antiperforatie tussenzool. Deze zool zorgt ervoor dat je geen verwonding oploopt als je in scherpe voorwerpen als spijkers en schroeven stapt. Vaak is de zool van staal.

Veiligheidsschoen type S2

Type S2 veiligheidsschoenen hebben ook dezelfde eigenschappen als type S1, maar zijn waterdicht. Dit type schoenen is dus geschikt voor vochtige omstandigheden, bijvoorbeeld als je veel buiten werkt. Geen natte sokken bij regen dus!

Veiligheidsschoen type S3

Deze schoenen zijn een combinatie van type S1P en S2. Ze hebben dus dezelfde eigenschappen als type S1, maar mét een antiperforatiezool én ze zijn waterbestendig. Dit is dan ook de populairste veiligheidsschoen.

Veiligheidsschoen type S4

Veiligheidsschoenen type S4 en S5 zijn geen werkschoenen, maar werklaarzen. Type S4 komt overeen met type S1, maar dan in de vorm van een waterbestendige laars gemaakt van kunststof, rubber of PU (polyurethaan).

Veiligheidsschoen type S5

Ten slotte hebben we werklaars type S5. Deze schoen heeft als toevoeging op werklaars S4 ook de antiperforatie tussenzool. Type S5 biedt dus meer bescherming dan S4. 

Welke schoen gebruik ik wanneer?

Het type werkschoen hangt af van het werk dat je doet en in welke omgeving je dat doet. S1 werkschoenen bieden van alle type werkschoenen de minste bescherming. Deze zal jij niet dragen wanneer je in de bouw werkt. Als jij veel buiten werkt, is het verstandig een waterbestendige schoen aan te schaffen (S2, S3 of de werklaars). S3 werkschoenen kunnen in veel verschillende omstandigheden gedragen worden. Deze zijn dan ook de populairste keuze.  

Soms zijn werkschoenen verplicht. Als je niet zeker weet of en welke werkschoenen je nodig hebt, kun je altijd overleggen met je werkgever met welke omstandigheden jij te maken gaat krijgen. Op basis daarvan kun jij de beste keuze maken.

Nieuwe werkschoenen nodig via Artiflex?

Werk jij voor ons en heb jij nieuwe werkschoenen nodig? Wij verstrekken een keer per jaar S3 werkschoenen. Neem contact op met jouw contactpersoon binnen Artiflex.  

Heb jij al de juiste werkschoenen en ben je simpelweg op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk hier al onze openstaande vacatures en solliciteer!

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Veiligheidsschoenen

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs