Van een logistieke baan in de nachtdienst naar betonafwerker in de dagdienst: Maykel vertelt over zijn baan bij HCI

Voor de meeste mensen begint de dag zo rond 07:00 uur, maar de nachtploeteraars gaan dan pas naar bed. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is werken buiten kantooruren licht toegenomen. Ongeveer 1,3 miljoen Nederlanders werken soms of regelmatig in de nacht. De meest voorkomende sectoren waar in de nacht gewerkt wordt zijn de horeca, zorg, industrie en transportsector.

Via Artiflex vond Maykel zijn baan in de dagdienst

Maykel (25) heeft jarenlang in de nachtdienst gewerkt en vertelt waarom hij op zoek is gegaan naar een baan in de dagdienst.
'In mijn vorige baan werkte ik als logistiek medewerker. Ik werkte in de nachtdienst van 23.00 uur tot 7 uur in de ochtend. Op een gegeven moment merkte ik dat mijn lichaam het niet meer trok, dat ik veel avonden weg was en dat het ook effect had op mijn sociale leven. Dit alles bij elkaar heeft mij doen besluiten om op zoek te gaan naar een andere baan in de dagdienst.'

Een baan vinden die echt bij je past

'Ik heb mezelf ingeschreven bij verschillende uitzendbureaus. In eerste instantie gaf ik aan dat ik op zoek was naar een functie als magazijnmedewerker, want daar had ik al ervaring in. Bij de vestiging van Artiflex in Doetinchem ging het alleen heel anders. Zij keken echt naar wat bij mij zou passen en zo hebben we banen in de betonsector besproken. Ik had hier helemaal geen ervaring in, maar ik ben het toch gaan proberen. Nu werk ik als betonafwerker bij HCI in Hengelo Gelderland. Een mooi bedrijf met een fijne werksfeer.'

De overgang van nachtdienst naar dagdienst

'Ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt. Soms heb ik het idee dat ik nog steeds de roes aan het uitslapen ben van de nachtdienst. Ik merk dat ik meer rust heb, een beter ritme in mijn dagelijks leven heb én veel meer sociale activiteiten kan doen.'

Voor- en nadelen van nachtdiensten op een rijtje

Wil jij net als Maykel een baan die écht bij je past? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. We kijken niet alleen naar jouw cv en werkervaring, maar zijn vooral nieuwsgierig naar jouw karakter en persoonlijke eigenschappen.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

CNC

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs