polygon reconditionering

Succesverhaal van Jan bij Polygon: een unieke baan in de reconditionering

Sinds oktober 2022 werkt Jan (34) bij Polygon als reconditioneringsmedewerker. Na zo’n 7 maanden heeft hij zijn unieke baan bekroond met een contract. Lees in deze blog alles over zijn werk in de reconditionering.

Werken bij Polygon

Jan werkt al ruim 7 maanden bij Polygon: specialist in het herstel van woningen en gebouwen na water-, brand- en stormschade, het opsporen van lekkages en het leveren van tijdelijke klimaatoplossingen. Jan vertelt: 'Polygon is een gigantisch bedrijf met wereldwijd vestigingen. Ondanks de grootte voelt het als een familiebedrijf. De vestigingen in Nederland werken nauw samen en overal is ruimte vanuit collega’s om elkaar te helpen'.

Baan in de reconditionering

De functie van Jan is niet in 1 zin te omschrijven. 'Hoewel ik in de schoonmaakbranche werk, ben ik geen typische schoonmaker. Ik herstel woningen na brand- en waterschade, ruim as en puin op, haal muren en vloeren weg, verwijder nog aanwezige geuren, maak apparatuur en meubels schoon of droog het pand na waterschade. Het is gewoon echt heel divers werk'.

Jan vertelt verder: 'Mijn werkdag begint eigenlijk al de avond ervoor. Dan lees ik op de mail waar ik de volgende dag naartoe moet. Ik ontvang dan al een omschrijving van het project. Vaak bel ik ‘s avonds alvast met een collega om de details en samenwerking door te nemen. Naast deze projecten draai ik ook salvage-diensten. Ik ben dan eens in de 5 weken een week lang 24/7 beschikbaar bij plotselinge calamiteiten.'

polygon reconditionering

Bewoners

'Ik krijg ook te maken met de bewoners van de getroffen panden. Ik ben dan het eerste aanspreekpunt en stel mensen gerust. Dit is niet altijd even makkelijk, maar ik probeer om zoveel mogelijk uit te leggen om onrust weg te halen. Mensen willen weten waar ze aan toe zijn en dat probeer ik zo duidelijk mogelijk te vertellen'.

Werkgebied

'Mijn werkgebied is van de Efteling tot aan Maastricht, maar waar nodig help ik ook collega’s in de rest van Nederland. We zorgen na calamiteiten dat we de woning tot de basis herstellen, zodat daarna de schilders en vakmensen kunnen beginnen met de opbouw. We herstellen soms ook meubels en apparatuur'.

Schoonmaak specialist

Bedrijfsbus

'In de bedrijfsbus heb ik al het nodige gereedschap en schoonmaak- en beschermingsmiddelen. Ik ben zelf verantwoordelijk voor de benodigde materialen voor een klus. In de loop van de tijd leerde ik vanzelf wat ik nodig heb voor de verschillende klussen. Ook zijn mijn collega’s altijd bereid om te helpen, ook al vraag ik wel 20 keer om advies. Iedere werkdag rijd ik naar Maastricht om samen met collega’s de werkdag op te starten. We bespreken dan details, drinken koffie en ouwehoeren wat.'

Vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid

'Ik had al ruime werkervaring in de schoonmaakbranche. Ik wist al wel hoe ik een poetslap moest vasthouden' grapt Jan. 'Ik moest in het begin erg wennen aan de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die ik kreeg. Er kwam veel op mij af, en zeker als je het werk nog nooit hebt gedaan, waar begin je dan. Dat was wel een uitdaging ja. Gelukkig kon ik altijd terugvallen op collega’s'.

Kennismaking met Artiflex

Hoe kwam Jan eigenlijk in contact met Artiflex? 'Via internet kwam ik de vacature van reconditioneringsmedewerker op de website van Artiflex tegen. Dat kwam goed uit, omdat ik toen niet helemaal op mijn plek zat bij mijn oude werk. Ik heb getwijfeld of ik wel moest solliciteren omdat ik niet helemaal aan de gestelde eisen voldeed. Gelukkig heb ik toch gesolliciteerd, omdat de functie mij écht aansprak. Via een digitale kennismaking maakte ik kennis met Artiflex en werd ik daarna voorgesteld bij Polygon'.

Contract bij Polygon

Bij Polygon moedigden ze Jan aan om gewoon te beginnen en zijn ding te doen. Terugkijkend op de switch van werkgever is hij blij dat hij de sprong heeft gewaagd. Want na 7 maanden werken via Artiflex heeft hij nu een contract bij Polygon.

'Ik ben echt blij met mijn werk nu. Ik waardeer de vrijheid, de fijne collega’s en denk dat ik niet snel een vergelijkbare baan terugvind. Het is een goede keus geweest om via Artiflex bij Polygon te werken'.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact  op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt. 

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

polygon reconditionering

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs