Nieuwe vestiging in Capelle aan den IJssel geopend

Nick en Ewout zijn er klaar voor: een nieuwe franchisevestiging van Artiflex in Capelle aan den IJssel! De kersverse ondernemers hebben zich de afgelopen maanden volop voorbereid om hier met zijn tweeën een groot succes van te gaan maken. In het nieuwe jaar zijn ze gestart met het werven van professionals vanuit hun eigen kantoor aan de Fascinatio Boulevard. 

De heren hebben nog geen ervaring in de uitzendbranche, maar dit was voor Artiflex geen belemmering om de samenwerking niet aan te gaan. Nick en Ewout hebben een goede mentaliteit die past bij het Artiflex DNA. De afgelopen jaren hebben zij tevens veel ervaring opgedaan die aansluit bij onze core business. Nick heeft opleidingen in de bouwkunde en ondernemen gevolgd en is actief geweest als logistiek coördinator in de food. Ewout heeft jarenlang bij een ijzerwarenhandel gewerkt. Eerst in de sales en later als vestigingsleider. Met hun ervaring in de bouw, techniek en logistiek kennen ze de doelgroep van Artiflex maar al te goed. Net als Artiflex zijn Nick en Ewout enthousiast om er een groot succes van te maken. We spreken ze over hun ambities en hoe ze hier terecht zijn gekomen.

Wat is jullie achtergrond?

Nick: “Ik ben Nick, 31 jaar, en ik kom uit Rotterdam. Ik ken Artiflex van mijn zus Rowan, die er al werkt. Na mijn opleiding bouwkunde heb ik Small business en retail management gedaan, en toen ben ik via een vakantiebaantje de logistiek ingerold. Inmiddels heb ik hierin flink wat jaren ervaring opgedaan.”

Ewout: “Ewout, 35, geboren in Capelle, woon nu in Krimpen aan den IJssel met mijn vrouw Rowan en ons dochtertje van 3, Stella. Ik ben ooit begonnen als vakantiewerker bij een bouwmarkt. Toen heb ik een opleiding mbo-detailhandel gedaan en daarna kwam ik bij een ijzerwarenhandel terecht, bij Breur op de Ceintuurbaan (later Isero bv) . Daar heb ik 10 jaar telefonische verkoop gedaan, waar ik hoofd van werd. Tot slot heb ik 5 jaar gewerkt als vestigingsleider: mijn laatste baan voor dit avontuur bij Artiflex.”

Hoe is het ondernemen voor Artiflex eigenlijk ter sprake gekomen?

Nick: “Het onderwerp kwam eigenlijk bij toeval op een zomeravond langs. De collega’s van mijn zus vroegen of we op zoek waren naar ander werk, want Artiflex zocht nog franchise-ondernemers. Ik heb altijd al de ambitie gehad om voor mezelf te starten, het kwam er alleen nog niet van. En zo ben ik enthousiast geworden, we zien het helemaal zitten om dit ons eigen te maken!”

Ewout: “Het begon eerst met een grapje, maar toen dachten we: waarom gaan we het gesprek niet gewoon aan? We hebben allebei de nodige ervaring opgedaan en we hebben de drive. Na een aantal leuke en constructieve gesprekken hebben we het vertrouwen in elkaar uitgesproken en zijn we de samenwerking aangegaan.”

Wat maakt jullie geschikt als recruiters?

Ewout: “In mijn werk als leidinggevende heb ik de nodige tools & tricks geleerd over communicatie, die natuurlijk ook toepasbaar zijn in deze branche. Praten met mensen, communicatie, vind ik leuk. We hebben een netwerk, dus ik denk dat we vooral daar goed gebruik van moeten maken, en van daaruit een start maken. Over recruitment an sich kunnen we meer dan genoeg tips en tricks krijgen vanuit collega’s van Artiflex.”

“Fijn om het vertrouwen vanuit Artiflex te krijgen”

Ewout: “We hebben echt gevoeld dat Artiflex vertrouwen naar ons uitspreekt. En wat ook prettig is: waar wij kritisch op zijn, daar wordt goed mee omgegaan. Ze luisteren naar ons, denken met ons mee, en er wordt alles op alles gezet om dingen te bereiken zoals wij dat graag zouden willen.”

“De eigenaar van Artiflex, Willem Clements, zei tegen ons: ‘Normaal gesproken ga ik niet in zee met mensen die geen ervaring in de uitzendbranche hebben, maar met jullie durf ik het aan.’ Best een compliment dus. En een frisse blik is soms ook wel eens goed, denk ik.”

Hoe pakken jullie het recruiten dan aan?

Ewout: “Werkplezier maken, dan komt de rest vanzelf (lacht). Nee, het wordt geen speeltijd, maar je moet het wel naar je zin hebben en leuk maken, dan komt resultaat vanzelf.“
De eerste acties hiervoor zijn inmiddels al in gang gezet, vertelt hij: “Achter de schermen hebben we een aantal vacatures geschreven. En Nick is volop aan het investeren in zijn eigen netwerk. We inventariseren bij de mensen die we kennen of ze interesse hebben en als ze serieus hebben toegezegd, zoeken we uit of we zaken met ze kunnen gaan doen. Hiervoor zijn we nu afspraken aan het maken en dit op een rijtje aan het zetten.”

Waar let je op bij een kandidaat?

Ewout: “Het liefst willen we mensen plaatsen met grofweg dezelfde normen en waarden als wij. Maar natuurlijk heb je dit niet altijd in de hand, en iedereen heeft zijn eigen unieke kwaliteiten. Als die kwaliteiten en hun persoonlijkheid maar passen bij de opdrachtgever. Het belangrijkste is denk ik dat onze kandidaten een beetje power en doorzettingsvermogen hebben.”

“Wij doen liever zelf de deur open”

De ondernemers hebben bewust gekozen voor een eigen ingang, in hun pand aan de Fascinatio Boulevard 1134A. Ewout: “Een verzamelgebouw is leuk, maar een receptioniste vinden we onpersoonlijk. Als kandidaat leek het ons veel fijner als je direct voor de deur staat bij degene voor wie je komt. We doen dus ook zelf de deur open.”

Kom langs in Capelle!

Kom je uit de buurt en ben je op zoek naar een baan in de bouw, infra, productie, metaal of andere technische branche? Locatie Uitzendbureau Capelle aan den IJssel is vanaf 3 januari 2022 geopend. Kom je langs voor een bakje koffie en een leuk gesprek?

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

CNC

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs