Onze collega Dirk loopt een dag mee bij Mombarg Beton

Accountmanager Dirk aan het werk

Op 3 mei 2019 heb ik een dag meegelopen met Jorrit, één van onze vakmannen bij Mombarg Betonelementen te Ulft. Mombarg Betonelementen is sinds oktober 2017 een opdrachtgever van Artiflex Achterhoek. Momenteel werken er 4 vakmannen van Artiflex. Jorrit werkt sinds november bij Mombarg betonelementen als productiemedewerker en hij is een echte Artiflex-ambassadeur te noemen. Jorrits werkzaamheden bestaan o.a. uit: het voorbereiden en ombouwen van de mallen, het inbouwen van wapeningen, hijspunten en sparingen, en het storten en afwerken van beton. Gedurende mijn meeloopdag heb ik hem bij al deze werkzaamheden mogen assisteren.

Om 06:30 uur ging mijn wekker; te laat komen was natuurlijk geen optie! Maar ik had er vooral erg veel zin in. Na een snel ontbijt en het maken van een lunchpakket, stapte ik in de auto. Mijn werkdag begon om 07:30 uur, tegelijk met alle productiemedewerkers, timmermannen en betonafwerkers. Tijdens mijn werkzaamheden werd al gauw het belang van het tekeninglezen duidelijk; bij Mombarg Betonelementen zijn vrijwel alle te produceren elementen verschillend. Voordat het inbouwen van wapeningen en dergelijke gebeurt, moet er dus goed worden gekeken waar eventuele hijspunten, sparingen en voorbereidingen voor elektra en/of afwatering dienen te komen. Wanneer de tussentijdse kwaliteitscontrole is gedaan, kan het element worden gestort. Na de aandroogtijd kan het element – indien nodig – nog een afwerkingstechniek ondergaan. Door mijn meeloopdag heb ik een goed beeld gekregen van wat onze vakmannen hier dagelijks doen. Maar ik heb bovenal een goed beeld gekregen van Mombarg Betonelementen. Hier heerst een fijne Achterhoekse no-nonsens mentaliteit: hier helpt iedereen elkaar nog graag een handje om gezamenlijk tot een kwalitatief hoogstaand eindproduct te komen.

Ook het contact tussen de vakmensen en de productieleider is hier goed. Eventuele problemen worden direct besproken en gezamenlijk opgelost. Aan het eind van mijn werkdag kreeg ik van Jorrit nog het mooist mogelijke compliment: “jij bent een stuk handiger dan ik dacht”. Jorrit en de mensen van Mombarg, bedankt voor het kijkje op deze mooie werkplek. Uiteraard werd ik de volgende dag nog subtiel aan mijn meeloopdag herinnert in de vorm van spierpijn.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

CNC

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs