Marisca bij de shovel

Marisca vertelt over haar nieuwe baan bij De Hamer Beton: “De shovel besturen, dat maakt je groot en machtig!”

Marisca (41) is met meer dan 20 jaar ervaring in de logistiek gewend om in een mannenwereld te werken. Via Artiflex kwam ze terecht bij haar nieuwe werkplek, De Hamer Beton in Waspik. Een plek waar ze zich volledig welkom voelt als enige vrouw tussen de mannen. ‘Ze zien me niet anders omdat ik een vrouw ben, maar gewoon als één van hen. Dat heb ik wel eens anders ervaren.’, vertelt Marisca. 

“Niet bij elk bedrijf zijn ze er al aan gewend om met vrouwen te werken. Soms staan ze hier zelfs nog niet voor open. Ik ben meerdere keren aangelopen tegen de vooroordelen over vrouwen in de logistiek. Ik heb wel eens gehad dat ik sceptisch aangekeken werd toen ik op de reachtruck stapte. Dan kreeg ik te horen: ‘Oh, jij kan rijden’. Er hangen nog zulke stereotypes en dat vind ik gewoon echt zonde. Ik werk net zo goed en net zo hard als de mannen en ik laat het terrein zelfs nog netter achter! Wij vrouwen brengen ook onze voordelen met ons mee.”, lacht ze.

Ervaring bij haar nieuwe werkgever

“Bij De Hamer heb ik dit totaal niet zo ervaren. Hier is de mentaliteit heel anders. Vanaf dag één ben ik heel warm ontvangen en iedereen is beleefd. En niet per se omdat ik vrouw ben, maar iedereen wordt zo behandeld. Dat ik vrouw ben is wel nieuw voor ze, maar binnen no-time was ik één van hen.”

Marisca vertelt hoe haar collega’s met haar omgaan: “Bij het schoonmaken van de machines werk ik vaak samen met dezelfde collega. Hij gaat heel respectvol om met mij als vrouw. Hij is beschermend naar mij toe en bij zwaar fysiek werk ontziet hij mij. Dan zegt hij: ‘Je bent een supervrouw en werkt hard. Wij zijn een goed team samen. Dat hoef je niet te tillen, daar ben ik voor.’ Dat is gewoon goud en dat is hoe je behandeld wilt worden!”

Ze geeft nog een ander voorbeeld van waarom De Hamer zo’n fijne werkplek is. “Er was nog geen kleedruimte voor vrouwen, alleen voor de mannen. Maar hier hebben ze vanaf het begin af aan rekening mee gehouden. Daarnaast ben ik goed ingewerkt. Ze gaven mij de tijd, hadden vertrouwen in me en collega’s stonden me aan te moedigen.”

De Hamer Beton

De Hamer Beton is actief in de bovengrondse infrastructuur. Ze leveren prefab betonproducten voor riolering en bestrating. Marisca werkt op het buitenterrein van locatie Waspik. Hier worden tegels gemaakt.

Marisca legt uit hoe het proces werkt: “Via grote persen worden grondstoffen omgezet in tegels. Deze komen op de band terecht of buiten. Met de klemmenheftruck halen we deze tegels van de band en we leggen ze op de juiste locatie. Ik ben nu aan het leren om de klemmenheftruck te rijden. Dat is weer heel anders dan een gewone heftruck. De tegels hebben twee weken nodig om te verharden en te drogen, waarna ze op pallets gezet worden. Met de vorkheftruck zetten we ze klaar voor de chauffeurs om te laden. Tussendoor zorgen we ervoor dat alle grondstoffen aangevuld worden in 14 silo’s, zodat het proces blijft lopen.

Marisca op klemmenheftruck

Ervaring met Artiflex

Via een oud-collega is Marisca bij Artiflex terechtgekomen. “Ik had direct een goede band met Artiflex en nog steeds! Ook nadat recruiter Damian me aan een baan geholpen heeft, vraagt hij nog hoe het met me gaat.” 

“Er wordt ook echt goed gecommuniceerd bij Artiflex. Als ik bel en Damian heeft even geen tijd, dan geeft hij dit aan en komt hij er later ook écht op terug. Bij andere bureaus verliep het contact wel eens moeizamer. Dan moest ik langsgaan om zaken opgelost te krijgen. Met Artiflex heb ik daar geen last van. Die terugkoppeling is gewoon super.”

Marisca bij shovel

De toekomst 

Marisca houdt van een uitdaging en voor nu heeft ze deze uitdaging zeker gevonden, namelijk het leren rijden op de shovel. Hier krijgt ze cursussen voor via het bedrijf en ze zal ook haar certificaat gaan behalen. “Dat wiel van de shovel is zó groot. Dat is groter dan ik! Met zo’n megamachine bezig zijn, geeft mij een kick en een machtig gevoel. Het is gewoon leuk speelgoed. Ik zit dus lekker op mijn plek en de rest zie ik wel.”

“Wat ik wel graag zou zien veranderen in de toekomst, of eigenlijk het liefst zo snel mogelijk, zijn die stereotypes over mannen en vrouwen op de werkvloer. Als we die stereotypes er een beetje uit zouden kunnen krijgen, dan zouden er denk ik veel meer vrouwen kiezen voor dit soort beroepen. Dat zou hartstikke leuk zijn!”

Geïnspireerd om meer te lezen over werken als vrouw in een ‘mannenbaan’? Check dan het blog ‘Vrouwenpower: werken in de logistiek te zwaar voor vrouwen? Natuurlijk niet!’.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Uitzicht op een vast contract
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs