Werken als inbouwer van autos

Maik maakte van zijn hobby zijn nieuwe technische baan bij HTM

Maik (30) is sinds begin september 2023 via Artiflex begonnen bij HTM. Zij houden zich bezig met het inbouwen en ombouwen van intelligente communicatie- en veiligheidssystemen in voertuigen. Hiervoor werkte Maik bij een productiebedrijf waar hij aan de zaag- en schaafmachine stond en bijsprong op de logistieke afdeling van de zagerij. Fysiek werd dit werk te zwaar voor Maik en daarom ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat die uitdaging uiteindelijk bij HTM zou zijn had hij in eerste instantie niet verwacht, omdat hij niet de relevante werkervaring had.

 

Het eerste contact met Artiflex

‘Ik heb gereageerd op de advertentie op Instagram en toen is het balletje gaan rollen. Ik weet niet eens meer welke advertentie het was. Het was in ieder geval een hele andere functie dan het werk wat ik nu doe.’

‘We hebben tijdens het kennismakingsgesprek bij Artiflex een aantal vacatures besproken. Ik ben ook nog voorgesteld bij een ander bedrijf en die hadden uiteindelijk geen mensen meer nodig. Toen kwam Joost (recruiter bij Artiflex Achterhoek) met een openstaande vacature bij HTM en dat leek mij ook erg interessant. Ik vind sleutelen aan auto’s en brommers leuk, dus die link was er al. Ik ben er toen langs geweest en dat klikte wel en ik werk er nu met veel plezier.’

Een werkdag bij HTM

‘Ik kom ‘s ochtends binnen en dan gaan we om 08:00 uur aan de slag. Het verschilt een beetje per dag. De ene keer ben ik apparatuur aan het inbouwen en het andere moment ben ik draden aan het trekken en alles aan het aansluiten. Bij ons komen (bedrijfs) auto’s en motoren standaard binnen en daar monteren wij interieurs en allerlei soorten apparatuur in.

 

Zonder ervaring aan het werk

‘Ik had nog niet echt relevante werkervaring om bij HTM aan de slag te gaan. Ik heb wel wat ervaring opgedaan in sleutelen bij de waterscouting en in mijn vrije tijd sleutel ik aan auto’s. Dus ik vind het leuk dat ik hier terecht ben gekomen en deze kans heb gekregen. De eerste dag kwam ik binnen, werd mij alles uitgelegd en ik mocht gelijk aan de slag.’Werken als inbouwer van autos

Wat is het leukste aan jouw baan?

‘Ik vind sleutelen en lekker met mijn handen bezig zijn erg leuk, daarnaast het aansluiten en installeren van apparatuur in allerlei soorten voertuigen zoals auto’s, motoren, bedrijfsbussen etc. Je werkt ergens naartoe en maakt een mooi eindproduct. Hiervoor werkte ik in een zagerij en ik trok de fysieke inspanning niet meer vanwege gezondheidsredenen. Ik vond montage altijd al leuk, maar als het monteren ook nog eens bij auto’s kan, dan maakt dat het extra leuk.

Ben je ook op zoek naar een nieuwe baan?

Wil jij net als Maik een nieuwe uitdaging? Artiflex helpt je bij het vinden van jouw nieuwe baan! Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

teamfoto-rensa

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs