Onze collega Joost stroopt zijn mouwen op bij Mombarg Beton

06:00 uur. Daar gaat de wekker. Ik blijf nog héél even liggen maar dan moet ik er toch echt uit, want mijn werkdag begint tegelijk met de productiemedewerkers, timmermannen en betonafwerkers van Mombarg Betonelementen. Werkschoenen aan, een lekker bammetje gesmeerd en de dag kan beginnen!

Werken bij Mombarg

Goed ontvangst en aan de slag!

Er heerst een ontspannen sfeer, iedereen zegt vriendelijk goedemorgen en zo begin ik de dag goed bij Mombarg. Ik word vriendelijk ontvangen door Rik. Rik is teamleider blauw. Bij Mombarg hebben ze de hal verdeeld in kleuren, zodat iedereen weet wat er moet gebeuren. We moeten even wachten tot de wapening komt dus we beginnen met het schoonmaken van de mallen. Na het schoonmaken van de mal wordt de mal ingevet met een soort olie, zodat het beton er later met bovenloopkraan uit gehaald kan worden. Op een andere plek in de hal beginnen medewerkers met het controleren van het beton dat gisteren is gemaakt. Ze werken hier met pionnen. De ene pion laat zien dat het beton gecheckt moet worden, de andere pion laat zien dat het beton gerepareerd moet worden en zo heeft Mombarg een goedlopend proces en weet iedereen wat ze moeten doen. Heerlijk die duidelijkheid!

Gestructureerd te werk gaan

Om 09.00 is het tijd voor een kleine pauze. De pauze is voorbij en we gaan weer aan de slag. De wapening komt aan met de vrachtwagen, deze wordt uitgeladen met een kraan van de ene kant naar de andere kant van de hal en dan komt het in de mal te liggen. Er wordt heel goed naar de tekening gekeken, zodat alles klopt. Dan komt er een bak boven de mal te hangen en wordt het beton ingegoten. Een ander persoon verdeelt het beton, zodat de luchtbellen eruit gaan. Wat mij opvalt is dat er schermen in de hal hangen waar iedereen kan zien wanneer er dingen binnen komen, wat er weg moet en wat er af moet. Iedereen kan elkaars planning zien en weet wanneer er dingen af moeten zijn. De processen bij Mombarg lopen vlekkeloos.

Terugkijkend op een ochtend meewerken bij Mombarg

Er heerst een mooie Achterhoekse sfeer: ’doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’. Bij Mombarg helpt iedereen elkaar om tot een mooi eindproduct te komen, waarin een ieder écht zijn eigen taak en verantwoordelijkheid heeft. Ik kijk terug op een leerzame dag en wil ook iedereen van van Mombarg bedanken voor een leuke ochtend. Ben je ook benieuwd hoe het is om te werken bij Mombarg? Klik dan hier voor meer informatie over werken bij mombarg.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

CNC

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs