crista-hovenier-kruijt

Hovenier worden zonder ervaring? Crista bewijst dat het kan!

Crista (41) weet het zeker: ze zit helemaal op haar plek bij Hoveniersbedrijf Kruijt. Dagelijks werkt ze vol passie aan het onderhouden van tuinen in de particuliere sector. Alle facetten van het onderhoudswerk komen voorbij. ‘Grasmaaien, bladblazen, snoeien, werken met de kettingzaag of kantenmaaier: Ik vind het allemaal interessant!’ 

Van de logistiek naar een groene baan

Na 15 jaar in de logistiek te hebben gewerkt, was het voor Crista de tijd om een switch te maken. “Ik ben gewoon graag lekker bezig en buiten in de natuur.” Het was dus een logische stap om te kiezen voor een baan in het groen. Ze heeft zichzelf in het diepe gegooid en solliciteerde op een vacature van hovenier bij Artiflex.

hoveniersbedrijf-kruijt-crista-nieuwe-baan-hovenier

Meeloopdag

Na een meeloopdag - in de stromende regen - wist ze het 100% zeker: dit is haar baan! Ook bij Hoveniersbedrijf Kruijt waren ze enthousiast. Het klikte direct en met het enthousiasme en de werkmentaliteit van Crista zat het wel goed. Ze mocht starten als hovenier! 

Nieuwe baan als hovenier

Crista: ‘Werken als hovenier is wel bikkelen en buffelen hoor. Gelukkig kan ik wel hard doorwerken en hou ik niet zo van toekijken.’ In de eerste maand zag Crista zichzelf echt ontwikkelen. Ze vertelt: ‘In de eerste 2 weken mocht ik op de grasmaaier aan de slag en dat had ik natuurlijk nog nooit gedaan. Een collega vroeg lachend: ‘Heb je gisteren gedronken of zo? Kijk eens achter je!’ Nou, het leek wel een slang, zulke kromme banen! Met wat tips en trucs worden de banen steeds rechter en rechter.’ 

‘Hoe gaaf is het als ik door Gorinchem rijd en kan zeggen: Hé! Die tuin heb ik gedaan!’ 

Als we zeggen dat Crista het naar haar zin heeft bij haar nieuwe werkgever dan is dat een understatement. Ze geniet echt van het werk, het buiten zijn en ziet de toekomst dan ook rooskleurig in. “Ik zal in de toekomst nog wel mijn trekker-rijbewijs willen halen. Dat lijkt me echt heel vet én nuttig in het werk!” 

Ook werken in het groen?

Ben jij enthousiast geworden door haar verhaal? Bekijk dan eens onze vacatures en vind ook jouw baan als hovenier, groenvoorziener of één van de andere functies in de groensector!

crista-hovenier-kruijt

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Uitzicht op een vast contract
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs