welkom bij artiflex letterbord

Geen opleiding, wel ambitie? Je bent van harte welkom!

In de hedendaagse maatschappij is het lastiger om zonder diploma aan een baan te komen. Toch?

Helemaal niet! In deze huidige arbeidsmarkt is er sprake van 'grote krapte'. Dit betekent dat werkgevers steeds meer kijken naar jouw motivatie en karakter en niet alleen maar naar welke opleiding je hebt genoten! Ofwel: karakter heb je, vaardigheden kun je aanleren!

1. Zet in op je sterke kanten en ervaringen

Je kan niet niks als je geen diploma hebt. Je kan een hele hoop. Zoals in tip 1 benoemd is, is het goed om er eerlijk over te zijn, maar je hoeft het niet te veel te benadrukken. Leg de focus op jouw kwaliteiten en hoe jij je kan onderscheiden van andere sollicitanten. In je verleden heb je misschien wel stage gelopen of passende activiteiten in je vrije tijd uitgevoerd. Deze ervaringen zijn losstaand geen toevoeging, koppel ze aan jouw persoonlijkheid en wat je ervan hebt geleerd. 

2. Persoonlijke ontwikkeling

Stilstaan is geen optie meer, je blijven ontwikkelen is nu de manier om jezelf te kunnen onderscheiden. Met een baan groei je in je vaardigheden en in je talenten. Ook zijn er verschillende opties om naast je werk ook nog te leren, denk aan: werken/leren of een opleiding/cursus binnen je huidige baan. Geef dit gerust aan tijdens je sollicitatie gesprek!

3. Kies een passende baan

Er zijn genoeg banen in branches waar je geen diploma voor nodig hebt. Er zit er vast iets tussen waar jij op je plek zit. Kijk weer terug naar jouw kwaliteiten en leg die naast de potentiële branches. Heb je een richting gevonden? Dan heb je gelijk een goede basis voor je sollicitatie gesprek omdat jij nu weet waarom deze baan bij jou past!

welkom bij artiflex letterbord

Neem contact met ons op voor een passende baan!

Wil je kijken wat er bij jou past? Bekijk dan al onze openstaande vacatures.

Kan je geen passende baan vinden of weet je niet waar je op moet zoeken? Wij kunnen jou verder helpen! Vind hier onze contactgegevens.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

CNC

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs