Zonweringsmonteur

Werken als montagemedewerker: Kevin vertelt over zijn baan in de interieurbouw

Ben jij van plan om te solliciteren op een functie als montagemedewerker, maar twijfel je nog? Lees dan deze blog. We vertellen je alles over het werk van een montagemedewerker, baankansen én je leest het succesverhaal van Kevin (24) die via Artiflex zijn nieuwe baan vond als montagemedewerker.

Wat is een montagemedewerker?

Een montagemedewerker is een vakman of vakvrouw die onderdelen monteert en assembleert. Op deze manier worden eindproducten in elkaar gezet. Dit verschilt natuurlijk per industrie en bedrijf. Montagemedewerkers vind je namelijk in de sectoren bouw, techniek, metaal en installatietechniek. Een montagemedewerker kan zowel in een werkplaats werken, als op klantlocatie bij de opdrachtgever.

Een montagemedewerker weet precies hoe je met de juiste gereedschappen verschillende onderdelen monteert tot een eindproduct. Montagemedewerkers werken met allerlei soorten materiaal, van hout tot metaal. Als montagemedewerker ben je onder andere bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Het lezen van de technische tekeningen en instructies
  • Controleren van de onderdelen
  • Monteren van verschillende onderdelen
  • Kwaliteitscontroles
  • Zorgen voor een nette en veilige werkomgeving
montagemedewerker

Baankansen van een montagemedewerker

Personen die werken als montagemedewerker die verstaan zijn of haar vak, een echte vakman of vakvrouw!  Een montagemedewerker werkt netjes, gestructureerd en voelt zich verantwoordelijk voor het eindresultaat. Na een tijd bestaat de kans dat je je wilt specialiseren of doorgroeien naar een hogere functie. Het hangt natuurlijk af van de ambities die je hebt, maar functies zoals planner of werkvoorbereider zijn mogelijk in de toekomst.

Een dag in het leven als montagemedewerker

Kevin (24) werkt van vrijdag tot en met zondag in de horeca in Nijmegen. Hij zocht een baan voor 32 uur om zo doordeweeks ook lekker aan de slag te zijn. Met zijn opleidingen interieurbouw en scheepsinterieur is hij via Artiflex gestart als montagemedewerker in de interieurbouw.

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?

'Ik sta om half 6 op. Dan word ik opgehaald door mijn collega om 06:15 uur en dan rijden we naar een plek in Nederland. Dat gaat van Leeuwarden tot Maastricht, ik kom overal. Ik werk nu al een aantal weken in het ziekenhuis in Elst waar we wanddecoratie monteren en alle meubels die geplaatst moeten worden in elkaar zetten. Op andere dagen ga ik met mijn collega naar Gouda waar we dan een kledingwinkel van A tot Z opbouwen. Denk hierbij aan stellingen in elkaar zetten, wanden, plafonds monteren en meubels monteren. Ik kom ook regelmatig bij supermarkten, zoals laatst moesten we bijvoorbeeld de Coop ombouwen naar de Plus.'

Wat vind je het leukste aan het werken als montagemedewerker?

‘Het afwisselende werk. Ik ben constant met andere dingen bezig, en ik leer de hele dag nieuwe dingen. Ik kom bij verschillende klanten en de tijd gaat super snel, omdat je continu bezig bent met klussen. Het werk verveelt nooit.’

Wat zou je willen meegeven aan mensen die twijfelen om te starten in de montage?

‘Als je geen zin hebt om elke dag in dezelfde omgeving te werken, dan zou ik zeker aan de slag gaan als montagemedewerker. Ik zag mezelf niet hele dagen tussen vier muren staan en werkte liever op verschillende plaatsen. Ook als je op zoek bent naar een sociaal beroep past dit werk perfect bij je. Je komt bij meerdere opdrachtgevers en zo leer je verschillende mensen kennen.’

Op zoek naar (nieuw) werk?

Wil jij ook aan de slag als montagemedewerker of ben je op zoek naar een andere baan? Bekijk al onze vacatures.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Klimaatdoel

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs