Bruggen bouwen

Van hekwerkmonteur naar bruggenbouwer: Danny deed het!

Sinds maart 2023 dompelt Danny (29) zich onder in de wereld van de bruggenbouw. Vanuit zijn vorige baan als hekwerkmonteur, maakte hij via Artiflex de overstap naar Composites Structures in Meerkerk. Hij volgt nu een intern leertraject om het vak van bruggenbouwer te leren.

Werknemer bruggenbouw

Intern leertraject

Voordat Danny om 7 uur aan zijn werkdag begint, start hij de dag met een kop koffie om even goed wakker te worden. In de productieloods werkt hij aan het leggen van blokken, maatvoering en het aanbrengen van glasvezel- en polyesterdoeken, die dienen als het loop- en fietsgedeelte van de brug. 

Danny: ‘De werkzaamheden zijn best ingewikkeld om te leren, omdat je ook bouwtekeningen moet leren lezen. Ik loop mee met de voorman, die mij via een intern traject alle werkzaamheden leert. Het duurt zeker nog een halfjaar tot een jaar voordat ik het werk zelfstandig kan uitvoeren. Dat zegt wel iets over het specialistische werk.’

Technisch inzicht

Om dit werk te kunnen doen, heeft iemand technisch inzicht nodig en is het belangrijk dat iemand nauwkeurig kan werken. Laten dit nu precies de vaardigheden zijn die Danny meeneemt uit zijn vorige werkervaringen als hekwerkmonteur, stratenmaker en betonwerker. Dit in combinatie met zijn nieuwsgierigheid, motivatie en enthousiasme, maakten een baan in de bruggenbouw mogelijk.

Bruggen bouwen

Binnen een week een nieuwe baan

‘Artiflex benaderde mij telefonisch. Ze hadden meerdere technische vacatures openstaan in mijn regio die ik misschien interessant vond. Ik had een videosollicitatie met Artiflex en dat klikte direct. Na ons videogesprek belden ze mij al snel weer op. Ze vertelden toen over de vacature bij Composites Structures. Bruggenbouw sprak mij direct aan en ik kon de volgende dag al kennismaken bij het bedrijf. Vervolgens heb ik een proefdag gedraaid en de dag daarna kon ik al beginnen. Binnen een week was alles rond.’

Toekomst

‘Hoe de toekomst er voor mij uitziet? Ik verwacht hier nog lang te kunnen werken. Ik heb het naar mijn zin, mijn collega’s zijn positief en er valt nog een boel te leren. Natuurlijk hoop ik dat ik word overgenomen door Composite Structures en uiteindelijk een vast contract krijg’ sluit Danny zijn verhaal af.

Composites Structures

Composites Structures is specialist in het ontwerpen, construeren en bouwen van composiet bruggen: van voetgangersbrug en fietsbrug tot zware verkeersbrug.

Ook van baan wisselen?

Wil jij - net als Danny - van baan wisselen? Kijk dan eens in ons vacatureaanbod, bel één van onze kantoren of kom gewoon eens langs. We helpen je graag verder!

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

Bruggen bouwen

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs