Rensa magazijn

6 redenen waarom werken in de logistiek het overwegen waard is!

Heb je er ooit wel eens over nagedacht wat er allemaal bij komt kijken wanneer je een telefoon via internet koopt? Dan komt er een heel logistiek proces op gang om jouw nieuwste gadget bij jou op de deurmat te krijgen. Dit is natuurlijk niet het enige voorbeeld van logistiek werk en dat maakt het werken in deze sector zo divers.

Twijfel je nog om aan de slag te gaan in de logistieke sector? Deze 6 redenen trekken je vast over de streep!

  • 1. Bepaal je eigen werktijden

De logistiek staat nooit stil. Dat betekent dat er op elk uur, elke minuut en zelfs elke seconde van het jaar mensen aan het werk zijn om de juiste producten op de juiste plek te krijgen. Dit houdt in dat jij zelf bepaalt welke dienst het beste bij jou past. Wil jij liever in de dagdienst werken, omdat je in de avond naar voetbaltraining moet óf ben jij meer een nachtdier en werk je liever in de nachtdienst? Het kan allemaal in de logistiek!

  • 2. Doorgroeimogelijkheden

Ouderwets en stoffig? Nee joh! De logistiek is continu in ontwikkeling en jij daardoor ook. De logistieke sector draait 24/7 door en er moet veel samengewerkt worden tussen verschillende afdelingen. Er zijn dus vaak meerdere lagen en functies beschikbaar binnen een organisatie. Heb je nog geen ervaring? Geen probleem, bij de meeste bedrijven is het mogelijk om al je logistieke certificaten te behalen. 

¨Als je goed je best doet en jezelf bewijst, dan zijn er heel veel mogelijkheden om door te groeien binnen de logistiek.¨

- Dani (26), logistiek medewerker bij Rensa via Artiflex.
  • 3. Gratis spierballen

Doordat jij hele dagen pakketten aan het tillen bent en de nodige meters op de magazijnvloer maakt, kun jij de sportschool wel gedag zeggen. Gratis spierballen kweken én er ook nog voor betaald krijgen, dat is toch ideaal!

  • 4. Hard werken met gezellige collega's

Bij elk bedrijf is de sfeer natuurlijk anders, maar in de logistiek werk je bijna altijd samen met harde werkers die gemotiveerd zijn om de klus te klaren. Het is hard werken, maar af en toe een lolletje op de werkvloer maakt het voor iedereen leuker.

  • 5. Jij zorgt voor blije gezichten

Samen met je collega's werk je aan een gezamenlijk doel, namelijk dat de juiste producten op de juiste plek terechtkomen. Hierdoor ben je een belangrijke schakel in het logistieke proces, omdat jij ervoor zorgt dat klanten hun producten op tijd krijgen. Zeg nou zelf: niets is fijner dan je pakket op tijd krijgen!

  • 6. Diversiteit in functie

Binnen de logistieke branche zijn er veel verschillende beroepen, namelijk logistiek medewerker, orderpicker, planner, heftruckchauffeur, meewerkend voorman, vrachtwagenchauffeur, expeditiemedewerker, coördinator, logistiek manager en nog veel meer! Ben je benieuwd welke vacatures Artiflex allemaal beschikbaar heeft voor jou binnen de logistieke sector? Bekijk dan al onze logistieke vacatures.

Zoek je ook een nieuwe baan?

Wil jij ook weer fluitend naar je werk? Artiflex helpt jou met de zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk alvast onze vacatures of neem contact op met een Artiflex kantoor bij jou in de buurt.

CNC

Laat je gegevens achter

Benieuwd naar een nieuwe functie? Wij gaan graag voor jou op zoek naar een mooie baan die écht bij je past. Vertel ons wie je bent, wat je zoekt en wij gaan voor je aan de slag. 

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante blogs