Flexibele verpakking Saica Flex

In gesprek met Connie Baggen van Saica Flex: de ingrediënten voor een succesvolle samenwerking

Saica Flex – opgericht in 1952 onder de naam Schut Superieur en sinds de overname in 2017 bekend als Saica Flex Netherlands B.V. – maakt kunststof en papieren verpakkingen, voor bekende merkfabrikanten in de food en non-food industrie. Met meer dan 100 gemotiveerde medewerkers zijn ze dagelijks bezig met het ontwikkelen en produceren van flexibele verpakkingen. Deze verpakkingen kom je wereldwijd tegen in supermarkten, tankstations en restaurants.

Recruitment uitdaging

Connie Baggen is een van die gemotiveerde medewerkers. Zij is sinds november 2022 werkzaam bij Saica Flex en verantwoordelijk voor hr en de salarisadministratie. Met haar gingen we het gesprek aan over de samenwerking met Artiflex.

Connie vertelt: ‘We hebben medewerkers die hier 45 jaar werken. Zij zijn letterlijk van (toendertijd) de lts naar binnen gerold met een leeftijd van 15 jaar. Dat mocht toen nog’. Veel lange dienstverbanden dus, dat is een goed teken, maar het betekent ook dat ze – met name in de fabriek – vergrijzen. Het is een uitdaging om dit op te vangen, aangezien het op de huidige arbeidsmarkt niet gemakkelijk is om personeel te werven. 

Machine in productiehal Saica Flex

Samenwerking met Artiflex

Voor het werven van personeel werkt Connie – sinds juli 2023 – samen met Artiflex, bij haar vorige werkgever werkte ze al samen met Artiflex. Dit beviel haar goed en was dan ook de reden dat ze opnieuw de samenwerking opzocht. Connie: ‘In onze samenwerking kan iedereen zichzelf zijn en begrijpen jullie heel goed wat we zoeken. Dat vind ik heel fijn. Jullie willen echt met ons meedenken, zijn niet pusherig en dragen liever 1 goede kandidaat aan dan 10 waar we niets aan hebben. Jullie snappen wat we zoeken doordat we open en eerlijk naar elkaar kunnen zijn.’ Vanwege de diversiteit in functies werkt ze samen met een paar recruitmentbureaus. Dit is een beperkt aantal omdat ze het belangrijk vindt dat je elkaar goed leert kennen, goede afspraken maakt en een leuk contact hebt.

Personeel opleiden

Connie vertelt dat het werk bij Saica Flex specialistisch is, en ze hun personeel daarom zelf opleiden. Een gezonde dosis interesse en motivatie is voor hen belangrijker dan een diploma. De kandidaten die Artiflex aandraagt worden door een van de teamleiders rondgeleid door het bedrijf, zij krijgen dan een indruk welke afdelingen en functies er zijn. Op basis hiervan kan de kandidaat bepalen of dit de juiste werkomgeving voor hem of haar is, maar ook de teamleider ziet snel genoeg of de kandidaat geïnteresseerd en gemotiveerd is. Is er een wederzijdse klik en is de kandidaat gemotiveerd om een vak te leren dan wordt er bepaald welke afdeling het beste past. Dat kan bijvoorbeeld op de afdeling expeditie, drukkerij, snijderij, coteren of het magazijn zijn. Maar er is ook een inktkeuken. Hier wordt de inkt gemengd dat gebruikt wordt door de drukkerij, een specialistisch beroep op zich.

Medewerker Saica flex
Machine in productiehal Saica Flex

Persoonlijke benadering

De training die de nieuwe medewerkers krijgen duurt minimaal 3 maanden en kan oplopen tot een jaar. Ze leren bijvoorbeeld om de pers of lamineermachine te bedienen. ‘De groei is aan jou zelf. Als we zien dat ze de commitment hebben en echt willen, dan kunnen ze hier echt verder groeien. Er zijn ook mensen die zeggen het prima te vinden in hun rol en geen verantwoordelijkheid willen. Dat is ook prima’, aldus Connie. 

Inmiddels zijn er al meerdere kandidaten overgenomen door Saica Flex. Connie zegt ‘Wat ik dan ook zo leuk vind, is dat jullie de medewerker een bloemetje komen brengen als ze overgenomen worden. Dat zijn bijvoorbeeld van die kleine dingen die de samenwerking zo persoonlijk maken.’.

Kortom: net als bij Artiflex is het voor Saica Flex belangrijk dat kandidaten op de juiste plek terechtkomen. Dit begint bij de basis van deze succesvolle samenwerking: een open en eerlijke communicatie, waar alles gezegd kan worden en iedereen zichzelf kan zijn.

Heb jij ook een wervingsvraagstuk?

Ben jij net als Saica Flex zoekende naar nieuw personeel? Artiflex staat voor je klaar! Neem contact op met ons en samen zoeken we vakmensen die écht passen bij jouw organisatie! Wij vinden de juist match op basis van skills, motivatie en karakter.

Of lees je dit blog en denk je: ik wil ook een leuke baan bij Saica Flex? Neem dan ook zeker contact op!

Welke recruitment uitdaging heb jij voor ons?

Elke dag slimmer werven in een online arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is, dat is onze ambitie. Wij zijn ervan overtuigd dat talent floreert op de juiste plek. Wij geloven dat het bij elkaar brengen van deze twee elementen essentieel is voor de groei van elk bedrijf.

JOUW ZOEKTOCHT BEGINT HIER

Ben je op zoek naar personeel? Wij vinden de juist match voor jouw organisatie, op skills, motivatie én karakter. We combineren écht persoonlijk contact met technologie, om voor jou snel de beste kandidaten te vinden. 

Meld je vacature bij ons aan door het formulier in te vullen. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met je op om de vacature door te nemen.

Beoordeling van een 9,2/10
1000 nieuwe sollicitaties per week
Nationaal netwerk
Branchespecifieke expertise
Wij ontzorgen de gehele administratie

Relevante
Klantverhalen