teamfoto-rensa

Rensa: fijne Achterhoekse samenwerking

Rensa Family Company is de centrale dienstverlener in de Rensa Family, een internationale groep van specialisten die als toeleverancier in de installatiesector opereert. Martijn Nieuwenhuis, Hoofd Fysieke Distributie Grootgoed en daarmee verantwoordelijk voor vier distributiecentra van onder meer groothandel Rensa Verwarming & Ventilatie, vertelt over de samenwerking met Artiflex.

Werving logistiek medewerkers

‘De markt is de laatste jaren flink veranderd en verschoven van een werkgeversmarkt naar een werknemersmarkt,’ zegt Martijn. ‘Op slechts één paard weddenis er wat dat betreft niet meer bij. En dat zien wij binnen Artiflex ook: waar je vroeger tien kandidaten voor één vacature had, zie je nu dat er twintig vacatures zijn voor misschien een handjevol kandidaten. Goede kandidaten vinden is dus écht een uitdaging.'

Rensa Family Company werft zijn kandidaten en die voor diverse zusterondernemingen op verschillende manieren: via eigen kanalen (waaronder de organisatiebrede website werkenbijrensafamily.nl), via social media en door middel van traditionele reclame. Naast dat zij zelf op zoek gaan naar geschikte kandidaten, schakelt Rensa Family Company de hulp in van een aantal uitzendbureaus waaronder Artiflex. ‘Al snel merkten wij dat één uitzendbureau onvoldoende is om de pieken in de seizoenspatronen te dekken. Daarnaast zijn wij in het afgelopen jaar enorm gegroeid, waardoor we flink meer bezetting nodig hebben om onze logistiek in goede banen te leiden. Naast onze eigen werving, werken we daarom structureel nauw samen met twee à drie uitzendbureaus.’  

Werknemers voor de lange termijn via Artiflex 

Rensa Family groeit, en dat blijft ook voor ons niet onopgemerkt. Onze accountmanagers en recruiters doen er alles aan om, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, in te spelen op de behoefte van onze opdrachtgevers. 

Martijn vertelt: ‘De jongens van Artiflex weten heel goed wat er gevraagd wordt. Wij zoeken kandidaten met bepaalde competenties die passen bij onze bedrijfscultuur. De heren weten dat heel goed eigen te maken, ze snappen wie wij zijn en waar wij naar op zoek zijn. In een vrij lastige markt weten zij precies te vinden wat wij zoeken. Terwijl dat met andere, soms grotere, partijen niet altijd lukt. Ze wachten niet af en gaan zelf actief op zoek naar kandidaten en leveren daarnaast ook nog eens goede kwaliteit. Je kunt wel zeggen dat de energie die zij in ons en in het werven stoppen uniek is, waardoor we kandidaten voorgesteld krijgen die écht bij ons passen. Om die reden krijgt ruim 80% van de mensen die vanuit Artiflex komt, een contract aangeboden’ 

De samenwerking met Artiflex

Martijn: 'De relatie met Artiflex is goed. We hebben gemoedelijk, open en eerlijk contact met elkaar. Ik geef duidelijk aan wat wij willen en zij laten weten wat zij daarin kunnen betekenen. Naast een zakelijke relatie, liggen we elkaar ook heel goed. We zijn allemaal echt jongens uit de streek: no-nonsense kerels uit Achterhoek, dat schept een band. Wij zijn oprecht blij met Artiflex. Ze hebben ons het afgelopen jaar, waarin wij een enorme groei doormaakten, goed uit de brand geholpen. Mede dankzij hun productiviteit is het gelukt om aan onze wens te voldoen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik, gezien de grootte van Artiflex, niet had verwacht dat zij deze aantallen kunnen leveren. Dat is dus een groot compliment waard!’ 

Jouw vacature via Artiflex?

Ben jij op zoek naar de ideale kandidaat en kun je wel wat hulp gebruiken bij de zoektocht naar geschikte kandidaten voor jouw openstaande vacatures? Artiflex zoekt de juiste match voor jouw organisatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Tot snel!

Welke recruitment uitdaging heb jij voor ons?

Elke dag slimmer werven in een online arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is, dat is onze ambitie. Wij zijn ervan overtuigd dat talent floreert op de juiste plek. Wij geloven dat het bij elkaar brengen van deze twee elementen essentieel is voor de groei van elk bedrijf.

JOUW ZOEKTOCHT BEGINT HIER

Ben je op zoek naar personeel? Wij vinden de juist match voor jouw organisatie, op skills, motivatie én karakter. We combineren écht persoonlijk contact met technologie, om voor jou snel de beste kandidaten te vinden. 

Meld je vacature bij ons aan door het formulier in te vullen. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met je op om de vacature door te nemen.

Beoordeling van een 9,2/10
1000 nieuwe sollicitaties per week
Nationaal netwerk
Branchespecifieke expertise
Wij ontzorgen de gehele administratie

Relevante
Klantverhalen