terrein martens kunststoffen

Martens Kunststoffen vertrouwt blind op Artiflex

In 2018 klopte Artiflex bij Martens kunststoffen in Oosterhout aan. Het begin van - wat later bleek - een succesvolle samenwerking. Op dit moment, ruim 4 jaar later, werken er 21 vakkrachten via Artiflex en zijn er afgelopen jaren 8 overnames geweest. Jos Monden, teamleider extrusieteam I bij Martens kunststoffen, vertelt hoe hij de samenwerking met Artiflex ervaart en waarom werken bij Martens zo divers en uitdagend is.

Martens kunststoffen

Martens kunststoffen is producent en leverancier van kunststof leidingsystemen. De pvc-buizen worden gebruikt in rioleringen, drukleidingen, elektrotechnische installaties, hemelwaterafvoer en voor industriële toepassingen. 

Iedere dag worden in de fabriek verschillende types buizen geëxtrudeerd. Extruderen is een techniek om materiaal te vervormen. De kunststof wordt door een mal geperst om zo de juiste buisvorm te krijgen.

Na verschillende kwaliteitscontroles worden de buizen handmatig en automatisch verpakt en op het tasveld opgeslagen. Hier liggen duizenden buizen van verschillend formaat te wachten op hun transport naar binnen- of buitenland.

terrein martens kunststoffen

Positieve samenwerking

Teamleider Jos is positief over de samenwerking met Artiflex. 'Ondanks de krappe arbeidsmarkt kan Artiflex ons voorzien van goed en kundig personeel. De samenwerking verloopt soepel omdat ze weten waar ze over praten en waar onze behoeftes liggen. Een opleiding Operator A of B is natuurlijk mooi meegenomen, maar Artiflex snapt wat iemand nodig heeft aan technisch vermogen om ons proces te kunnen begrijpen en te kunnen leren.'

'Artiflex snapt wat iemand nodig heeft aan technisch vermogen om ons proces te kunnen begrijpen en te kunnen leren.' Jos Monden - Teamleider Martens kunststoffen

Jos vertelt hoe iemand zijn carrière bij Martens kunststoffen tot een succes kan brengen: 'Je brengt een baan tot een succes als je een teamplayer bent die ook zelfstandig werk oppakt. Je gaat altijd voor de hoogste kwaliteit. Artiflex snapt haarfijn dat dit de softskills zijn die passen bij ons bedrijf.'

Bij Martens merken ze dat kandidaten vanuit Artiflex goed voorbereid op sollicitatiegesprek komen: 'Ze weten waar en bij wie ze zich kunnen melden, voor welke functie ze komen en wat voor bedrijf Martens kunststoffen is. Uniek is dat er met regelmaat een collega van Artiflex meekomt naar het gesprek.' Het sollicitatieproces verloopt op deze manier soepel, vragen worden vlot beantwoord en een kandidaat kan snel starten.

Niet het product, maar de mens staat centraal

Wat maakt het werken bij Martens kunststoffen zo leuk? Jos vertelt: 'Het werken is hier zo leuk omdat er veel diversiteit in het werk zit. We werken in zelfsturende teams en daarmee ligt de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid op een hoog niveau. Alle facetten bij elkaar maakt het heel prettig werken in een technisch uitdagende omgeving.'

Ondanks de grootte van Martens zijn ze een echt familiebedrijf. Een positieve en gezellige sfeer op de werkvloer gaan hand in hand met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden voor alle medewerkers.

'Het extrusieproces is erg divers. Of het nu gaat over het opstarten, stoppen en ombouwen van machines, het oplossen van technische storingen of het uitvoeren van kwaliteitsmetingen, in alle aspecten zal iemand zich ontwikkelen. Ook bedrijfsbreed zijn er altijd mogelijkheden om door te stromen. Niet het product, maar de mens staat centraal bij Martens', aldus Jos.

Ook samenwerken met Artiflex?

Weten wat Artiflex voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wie weet ontstaat er net zo’n mooie samenwerking als met Martens kunststoffen.

Welke recruitment uitdaging heb jij voor ons?

Elke dag slimmer werven in een online arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is, dat is onze ambitie. Wij zijn ervan overtuigd dat talent floreert op de juiste plek. Wij geloven dat het bij elkaar brengen van deze twee elementen essentieel is voor de groei van elk bedrijf.

Personeel aanvragen

Ben je op zoek naar personeel? Wij vinden de juist match voor jouw organisatie, op skills, motivatie én karakter. We combineren écht persoonlijk contact met technologie, om voor jou snel de beste kandidaten te vinden. 

Meld je vacature bij ons aan door het formulier in te vullen. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met je op om de vacature door te nemen.

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante
Klantverhalen