collega's aan het werk kantoor

Wat zijn de voordelen van een uitzendbureau?

Tegenwoordig is het niet bepaald gemakkelijk om kwalitatief personeel te vinden. Met de groeiende vraag aan personeel, wordt het steeds lastiger om medewerkers aan te trekken en te behouden. Het werven van nieuwe medewerkers is een moeilijk en tijdrovend proces. Een uitzendbureau kan uitkomst bieden. Ontdek wat de belangrijkste voordelen van een uitzendbureau voor werkgevers zijn. We zetten de belangrijkste voordelen van een uitzendbureau op een rij, zodat je weet waarom je voor personeel via een uitzendbureau zou moeten kiezen.

Wat zijn de voordelen van een uitzendbureau? 

 1. Kwaliteit

  Uitzendbureaus zijn experts op het gebied van werving en selectie. Medewerkers van een uitzendbureau zijn professioneel opgeleid om kandidaten te beoordelen en te matchen met de juiste vacatures. Dagelijks zijn recruiters bezig met het beoordelen van cv's, het nabellen van referenties en het voeren van gesprekken met kandidaten. Een uitzendbureau beschikt over veel kennis en ervaring op het gebied van werving en selectie. Doordat een uitzendbureau over veel kennis en ervaring beschikt, weten ze de meest geschikte kandidaten voor de functie te selecteren.

 2. Flexibiliteit

  Bij een uitzendbureau kun je personeel op flexibele basis inhuren. Zo kun je ervoor kiezen om personeel op uitzendbasis in dienst te nemen. Uitzenden is de flexibelste vorm van arbeidsbemiddeling. Kenmerkend hieraan is de grote mate van flexibiliteit voor alle partijen.

 3. Snelheid (tijdsbesparing)

  Het wervingsproces kan behoorlijk tijdrovend zijn. Met behulp van een uitzendbureau kun je flink wat tijd besparen. De tijd die nodig is om openstaande vacatures in te vullen, is bij een uitzendbureau aanzienlijk korter. Wanneer je het werk aan een uitzendbureau uitbesteedt, profiteer je namelijk van een sneller wervingsproces. Uitzendbureaus beschikken immers over een groot kandidatenbestand (groot netwerk) en zetten slimme wervingscampagnes in. Als je zelf op zoek gaat naar werknemers, bestaat tevens de kans dat je veel tijd kwijt bent en alsnog geen geschikte werknemer vindt.

 4. Minder risico (bij uitzenden)

  Op papier komt de werknemer bij het uitzendbureau in dienst, indien je voor een uitzendovereenkomst kiest. Het uitzendbureau neemt het juridisch werkgeverschap op zich. Bij ontslag of ziekte loop je als bedrijf geen risico. Als inlener ben je bijvoorbeeld niet verantwoordelijk voor de loondoorbetaling bij ziekte. Als inlener betaal je alleen de gewerkte uren van de vakkracht.

 5. Focus op core-business behouden

  Randzaken zoals werving & selectie en personeelsadministratie kosten veel tijd en energie. Een uitzendbureau neemt dit soort zaken uit handen, zodat je je tijd en energie kunt besteden aan activiteiten die essentieel zijn voor je bedrijf. Zoals je ziet, kan het inschakelen van een uitzendbureau een hoop voordelen opleveren. Een uitzendbureau helpt je om tijd en geld te besparen, de beste kandidaten voor de functie te vinden, en zorgt voor een optimale bezetting tijdens piekperiodes.

 

De vijf belangrijkste voordelen van een uitzendbureau op een rij.

Kies je voor een uitzendbureau? Dan kies je voor flexibiliteit, snelheid en kwaliteit. Als bedrijf kun je vrijwel volledig ontzorgd worden.

Snel (kwalitatief) personeel nodig? Artiflex staat voor je klaar! 

Neem voor meer informatie een kijkje op onze werkgeverspagina. Of neem contact telefonisch contact met ons op. Talloze opdrachtgevers gingen je voor. Wij helpen je graag met het vinden van kwalitatief en gemotiveerd personeel.

Welke recruitment uitdaging heb jij voor ons?

Elke dag slimmer werven in een online arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is, dat is onze ambitie. Wij zijn ervan overtuigd dat talent floreert op de juiste plek. Wij geloven dat het bij elkaar brengen van deze twee elementen essentieel is voor de groei van elk bedrijf.

Personeel aanvragen

Ben je op zoek naar personeel? Wij vinden de juist match voor jouw organisatie, op skills, motivatie én karakter. We combineren écht persoonlijk contact met technologie, om voor jou snel de beste kandidaten te vinden. 

Meld je vacature bij ons aan door het formulier in te vullen. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met je op om de vacature door te nemen.

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante
Artikelen