jjilelystad_behandeling_reintegratie-en-nazorg

Unieke samenwerking met JJI Lelystad

Artiflex kijkt verder dan alleen of iemand de juiste vaardigheden bezit in opleiding en ervaring, maar focust zich juist op de soft skills van een kandidaat. Wij geloven dat er heel veel waardevolle informatie ‘onder de oppervlakte’ zit en juist daarom slaan Artiflex en JJI Lelystad de handen in één. Met deze unieke samenwerking bereiken we ons gezamenlijke doel: het begeleiden van jongeren naar een baan.

JJI Lelystad

Justitiële Jeugdinrichting (JJI) Lelystad is een particulieren inrichting waar begeleiders en behandelaars werken aan een behandeltraject dat jongeren terugbrengt naar de maatschappij. Bart Biersteker is individueel trajectbegeleider: ‘Ik kom in beeld als jongeren aan het eind van hun PIJ-maatregel (tbs-maatregel voor jongeren) zitten. Wat eigenlijk wil zeggen dat ik hen naar buiten toe begeleidt door samen op zoek te gaan naar onder andere geschikte woonruimte en werk. Vanuit de JJI zijn wij regelmatig op zoek naar werkplekken voor jongeren, dus de samenwerking met Artiflex is voor ons heel waardevol.’

jjilelystad

Hoe verloopt het traject?

‘Je kunt je voorstellen dat die stap naar betaald werk enorm is. Om ervoor te zorgen dat de jongere zo min mogelijk prikkels ervaart, maken wij van deze grote stap hele kleine stapjes, zodat het traject een grotere kans van slagen heeft. Voordat een jongere klaar is om betaald werk te doen, is er heel veel aan vooraf gegaan. Van werken in een interne loods, waar onderzocht wordt of hij voldoende competenties heeft om te werken, naar werken in een externe loods om vervolgens groen licht te krijgen voor betaald werk.’ 

Zijn er risico's?

‘Naar mijn mening zijn de risico’s beperkt en niet anders dan bij reguliere plaatsing, legt Bart uit. ‘Deze jongens willen heel graag werken en zijn dusdanig ver in hun traject dat ze er echt klaar voor zijn. Wel is het voor opdrachtgevers belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zo is de jongere afhankelijk van de instelling en is er altijd een begeleider betrokken bij de sollicitatieprocedure, maar ook tijdens tussentijdse contact- en evaluatiemomenten. 

jjilelystad-ouders-bezoekcontact-bezoekreglement

Daarnaast is het voor deze jongere niet mogelijk om fulltime of in nachtdiensten te werken, vanwege verplichtingen als onderdeel van hun traject. Ploegendiensten in de ochtend of avond zijn wel een optie. Het eerste half jaar werkt de jongere in principe drie dagen per week, het liefst vaste dagen, wat uitgebreid mag worden naar maximaal vier dagen per week. In overleg met de werkgever kan eventueel anders besloten worden.’

Artiflex en JJI Lelystad

‘Via via zijn wij in contact gekomen met Artiflex en de eerste plaatsing heeft inmiddels plaatsgevonden’, aldus Bart. Rob van der Spek, franchiser van de vestiging in Harderwijk, heeft een mooie match weten te maken bij één van onze opdrachtgevers in Lelystad. Rob: ‘Ik keek deze jongen in de ogen en ik had er direct een goed gevoel bij. Hij vertelde over zijn plannen voor de toekomst en had veel ambities, dus ik wilde hem graag een kans geven. Hij is nu een aantal weken werkzaam en het gaat hartstikke goed. Tot nu toe lijkt het een geslaagd sociaal project en daar zijn wij heel blij mee.’ 

Maatschappelijke samenwerking

Wil jij een bijdrage leveren aan ons gezamenlijke doel en ben je op zoek naar gedreven kandidaten? Laat van je horen en samen gaan we op zoek naar de perfecte match tussen kandidaat en organisatie. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Welke recruitment uitdaging heb jij voor ons?

Elke dag slimmer werven in een online arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is, dat is onze ambitie. Wij zijn ervan overtuigd dat talent floreert op de juiste plek. Wij geloven dat het bij elkaar brengen van deze twee elementen essentieel is voor de groei van elk bedrijf.

JOUW ZOEKTOCHT BEGINT HIER

Ben je op zoek naar personeel? Wij vinden de juist match voor jouw organisatie, op skills, motivatie én karakter. We combineren écht persoonlijk contact met technologie, om voor jou snel de beste kandidaten te vinden. 

Meld je vacature bij ons aan door het formulier in te vullen. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met je op om de vacature door te nemen.

Beoordeling van een 9,2/10
1000 nieuwe sollicitaties per week
Nationaal netwerk
Branchespecifieke expertise
Wij ontzorgen de gehele administratie

Relevante
Artikelen