Werken bij Lodewikus

STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

Je bent op zoek naar kandidaten in de techniek, metaal, bouw, productie, logistiek of infra en gaat uiteraard voor die ideale match. Daar helpen wij graag bij! Artiflex stimuleert kandidaten om te leren en zich te blijven ontwikkelen. Het STAP-budget voor scholing en ontwikkeling biedt daarbij enorm veel kansen.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het is een subsidie die werkende én werkzoekende kunnen gebruiken om zichzelf verder te ontwikkelen om op die manier hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. Met de STAP-budget subsidie is het mogelijk om € 1.000 per jaar aan te vragen voor een training, cursus of opleiding. In 2022 stelt de overheid voor de subsidieregeling STAP-budget 160 miljoen euro beschikbaar. Om ervoor te zorgen dat die totale subsidiepot niet in één keer op is, is ieder jaar opgedeeld in aanvraag tijdvakken van 2 maanden. Met andere woorden: wees er op tijd bij, want op=op.

automonteur

Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van een STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget, moet een kandidaat aan een aantal voorwaarden voldoen;

Welke voordelen biedt het STAP-budget aan werkgevers?

Het STAP-budget is een fijn extraatje en niet alleen erg prettig voor medewerkers, ook voor jou als werkgever biedt het mogelijkheden. Daarom is het voor jou als werkgever absoluut interessant om de inzet van het STAP-budget te stimuleren.

1. Extra opleidingsbudget

Heeft jouw organisatie weinig tot geen budget om werknemers een opleiding of training aan te bieden? Met dit persoonlijke budget voor je werknemers krijgen zij de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen.

2. De kennis binnen je bedrijf neemt toe 

Door middel van scholing kunnen werknemers meer kennis en ervaring opdoen en dit toepassen in de praktijk waardoor de kennis binnen jouw organisatie toeneemt.

3. Vacatures worden intern opgevuld 

Met voldoende scholing geef je werknemers de kans om door te groeien waardoor zij hogere of andere functies binnen de organisatie kunnen bekleden.  

4. Behouden van talent

Het is een gegeven dat werknemers die de kans krijgen een opleiding of training te volgen, gemotiveerder zijn en meer werkplezier ervaren. Deze werknemers zullen minder snel geneigd zijn een andere baan te zoeken wanneer zij zich binnen de organisatie kunnen blijven ontwikkelen. 

elektromonteur

Handig om te weten:Kandidaten kunnen één keer per kalenderjaar een STAP-budget van maximaal € 1.000 aanvragen. Het maakt daarbij niet uit of zij het hele budget gebruiken of niet. Kost de opleiding meer? Een aanvulling vanuit de werkgever of een andere partij is mogelijk, maar vooralsnog alleen voor scholing die duurder is dan € 1000.

Tip: Zorg dat je werknemers goed geïnformeerd zijn, zodat zij bij aanvang van het tijdvak klaar zitten met een STAP-aanmeldingsbewijs van een STAP-opleiding.  

Hoe kan mijn werknemer het STAP-budget aanvragen?  

Wij vinden de werknemer die perfect bij jouw organisatie past. Is er om- of bijscholing gewenst voor kandidaat? Of een aanvullende training of cursus? Geen probleem! Voor al onze kandidaten geldt dat wij het STAP-budget voor hen kunnen regelen. Neem voor meer informatie contact met ons op door te bellen naar 078 - 641 60 81 of dien direct een aanvraag in via onze website.

Welke recruitment uitdaging heb jij voor ons?

Elke dag slimmer werven in een online arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is, dat is onze ambitie. Wij zijn ervan overtuigd dat talent floreert op de juiste plek. Wij geloven dat het bij elkaar brengen van deze twee elementen essentieel is voor de groei van elk bedrijf.

JOUW ZOEKTOCHT BEGINT HIER

Ben je op zoek naar personeel? Wij vinden de juist match voor jouw organisatie, op skills, motivatie én karakter. We combineren écht persoonlijk contact met technologie, om voor jou snel de beste kandidaten te vinden. 

Meld je vacature bij ons aan door het formulier in te vullen. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met je op om de vacature door te nemen.

Beoordeling van een 9,2/10
1000 nieuwe sollicitaties per week
Nationaal netwerk
Branchespecifieke expertise
Wij ontzorgen de gehele administratie

Relevante
Artikelen