salaris, bruto, netto

Superslim en meer dan sociaal recruitment.

Wij vinden de ideale match voor jouw organisatie in de techniek, metaal, bouw, productie, logistiek of infra. Op skills, motivatie én karakter. We combineren écht persoonlijk contact met technologie, om voor jou snel de beste vakmensen te vinden. Passend bij jouw bedrijfscultuur. 

Zo pakken we dat aan.

Hoe wij ons onderscheiden? We verdiepen ons écht in wie jullie zijn en wat jullie als organisatie drijft. Hierbij kijken we niet alleen naar jullie branche en de werkzaamheden, maar ook naar jullie bedrijfscultuur. Ondertussen helpt de techniek ons een handje, met slimme matching op hard én soft skills. 

Artiflex als partner

wervingsproces
Pieter Boogaard - ALKU Groep

Pieter Boogaard - ALKU Groep

18 mei 2022

Via Artiflex werven wij machine operators, afmontage medewerkers en logistiek medewerkers. Er heerst krapte op de arbeidsmarkt en dat merken wij ook, maar door de samenwerking met Artiflex loopt het wel. Artiflex stelt kwalitatief goede kandidaten aan ons voor. Dat is erg prettig. Het vertrouwen om de ideale kandidaat voor ons te vinden, leggen we graag bij Artiflex. 

Bart Otten - Energiewacht

Bart Otten - Energiewacht

6 april 2022

De communicatie met Artiflex verloopt prettig. Ze proberen ons altijd zo goed mogelijk te helpen. Er zijn korte lijntjes, ze denken met ons mee en het team van Artiflex is erg enthousiast. Die positieve energie stralen zij ook uit, de kandidaten die hier komen zijn vaak al enthousiast over Energiewacht en dat merken we op de werkvloer ook. Daarnaast levert Artiflex echt kwaliteit. De kandidaten die zij werven zijn goed, dit komt mede doordat Artiflex verder kijkt dan alleen het cv. Artiflex kijkt naar de mens achter het cv en weet zo de juiste kandidaten aan ons te matchen.

John Timmermans - Stratenmakersbedrijf Gebroeders Vos

John Timmermans - Stratenmakersbedrijf Gebroeders Vos

6 april 2022

Het is moeilijk om goede jongens in deze branche te vinden, maar bij Artiflex doen ze écht hun best. Ze weten precies waar wij naar op zoek zijn, dat maakt ons samenwerkingsverband zo fijn. Ook de communicatie met Artiflex verloopt prettig. We hebben één aanspreekpunt die wij altijd kunnen bereiken. Zodra onze contactpersoon een mogelijk geschikte kandidaat heeft gevonden, krijgen wij netjes een voorstel per e-mail. En is het nog niet gelukt om de juiste mensen te vinden? Dan belt Artiflex mij ‘s avonds op om vervolgens de volgende dag weer verder op zoek te gaan, die transparantie vind ik erg fijn. De korte lijntjes en directe communicatie, zorgen voor een fijne samenwerking.

Martijn Nieuwenhuis - Rensa

Martijn Nieuwenhuis - Rensa

18 januari 2022

De jongens van Artiflex weten heel goed wat er gevraagd wordt. Wij zoeken kandidaten met bepaalde competenties die passen bij onze bedrijfscultuur. De heren weten dat heel goed eigen te maken, ze snappen wie wij zijn en waar wij naar op zoek zijn. In een vrij lastige markt weten zij precies te vinden wat wij zoeken. Terwijl dat met andere, soms grotere, partijen niet altijd lukt. Ze wachten niet af en gaan zelf actief op zoek naar kandidaten en leveren daarnaast ook nog eens goede kwaliteit. Je kunt wel zeggen dat de energie die zij in ons en in het werven stoppen uniek is, waardoor we kandidaten voorgesteld krijgen die écht bij ons passen. Om die reden krijgt ruim 80%, van de mensen die vanuit Artiflex komt, een contract aangeboden.

Ronald Scholten - TIB Lucht- en Milieutechniek B.V.

Ronald Scholten - TIB Lucht- en Milieutechniek B.V.

18 januari 2022

Als jullie een kandidaat voorstellen hebben jullie er ook echt over nagedacht of ze bij ons bedrijf, onze bedrijfscultuur en de gezochte functie passen. Veel uitzendbureaus rammen een cv over de mail omdat het qua opleiding past. Als deze kandidaat dan op bezoek komt, blijkt vaak dat deze heel wat anders zoekt. Dit levert frustratie op bij zowel bedrijf als kandidaat. We zijn blij dat jullie dit niet doen. Bovendien is Artiflex oprecht geïnteresseerd of een kandidaat bevalt (niet alleen bij de start, maar ook tijdens het dienstverband). Jullie doen aan ziekteverzuimbegeleiding en bellen ook echt met zieke uitzendkrachten. Onze ervaring is dat de meeste bureaus dit niet doen. Verder zijn jullie lekker laagdrempelig naar beide kanten; zowel voor de kandidaat als voor de werkgever. Jullie zijn een plezierige groep met echte meerwaarde voor bedrijf en kandidaat.

Erik van Veelen - Antwan Tuin Totaal

Erik van Veelen - Antwan Tuin Totaal

18 januari 2022

Nadat we ons ideale profiel hadden doorgesproken zijn er meerdere kandidaten aangeboden die door Artiflex zijn geselecteerd. Dit zijn inmiddels fijne nieuwe collega’s!

Finance / HR-manager - Franz Kiel BV

Finance / HR-manager - Franz Kiel BV

18 januari 2022

Artiflex ondersteunt ons al weer enige tijd in het zoeken naar geschikte assemblage en logistieke medewerkers. Ze zijn proactief en komen snel met voorstellen van kandidaten. Het digitale proces werkt erg prettig en de salesmanager beantwoord onze vragen altijd snel en vriendelijk. 

Erik Vos - VOS CRC

Erik Vos - VOS CRC

18 januari 2022

Voor het vinden van geschikte kandidaten technisch reiniger of assistent technisch reiniger kan Vos CRC met vertrouwen steunen op Artiflex. Artiflex kent de arbeidsmarkt als geen ander en slaagt er keer op keer in Vos CRC te koppelen met geschikte kandidaten. De persoonlijke benadering door Artiflex spreekt ons sterk aan. Wij kunnen terugvallen op een vast team en dat geeft een vertrouwd en persoonlijk gevoel. Ook in het verdere traject blijft Artiflex goed begeleiden en denken ze waar mogelijk mee in de vorm van advisering en scholing van werknemers. Vos CRC zou Artiflex zeker aanbevelen bij bedrijven en werkzoekenden.

Jos Helsloot - Staka

Jos Helsloot - Staka

18 januari 2022

Artiflex is een bureau dat goed bereikbaar is en snel reageert op vragen. De contacten met Jeroen verlopen vlot en gemakkelijk. Hij weet wat voor medewerkers wij zoeken en is op de hoogte van de verschillende functieprofielen. Door het goede contact is helder welke cultuur in ons bedrijf heerst wat zorgt voor een prettig en productieve werkomgeving. De kandidaten sluiten aan bij ons profiel en salarisgebouw. Na een sollicitatie wordt vlot geschakeld en kan de kandidaat vaak snel bij ons aan de slag. Kortom een goede, prettige en succesvolle samenwerking.

Mike Bos - All-In Bedrijfsdeuren en Docking

Mike Bos - All-In Bedrijfsdeuren en Docking

18 januari 2022

Artiflex is een prettige partij om mee samen te werken, korte lijnen en snelle reacties zijn erg prettig. Open communicatie over mogelijkheden en kandidaten geeft veel duidelijkheid.

Ook al is onze vraag niet altijd even makkelijk zij doen er alles aan om de juiste persoon te leveren.

VCU gecertificeerd 

Werken in branches als bouw, techniek, productie, logistiek, metaal en infra brengt extra veiligheids- en gezondheidsrisico’s met zich mee. Die nemen we serieus, dus zijn we VCU-gecertificeerd. Niet meer dan logisch. Want de veiligheid en gezondheid van onze uitzendkrachten staat altijd voorop. 

Veelgestelde vragen

Heb jij vragen of wil je meer informatie? Wij hebben een aantal vragen alvast voor je beantwoord. Ben je op zoek naar een andere vraag? Bekijk dan al onze veelgestelde vragen.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie

Wat is de inlenersbeloning?

De inlenersbeloning is de geldende of wettelijk verplichte beloningsregeling of cao bij de inlener. Dit betekent dat de uitzendkracht hetzelfde salaris en arbeidsvoorwaarden moet krijgen als medewerkers in dienst van de opdrachtgever, met dezelfde functie als uitzendkracht. De inlenersbeloning gaat vanaf dag 1 in.

Hoe gaat Artiflex om met veiligheid op de werkvloer?

Artiflex is VCU gecertificeerd, omdat wij veiligheid heel belangrijk vinden. Dit betekent dat we voor aanvang van de werkzaamheden de te gebruiken pbm´s, de risico-inventarisatie en de beheersmaatregelen met je bespreken. Dit bespreken wij vervolgens met de uitzendkracht. Wij voegen onze eigen veiligheidsinstructie hier aan toe. Zodoende kunnen wij een complete en duidelijke veiligheidsinstructie met de uitzendkracht doornemen.

Zijn uitzendkrachten sociaal verzekerd bij Artiflex?

Ja, onze uitzendkrachten zijn volledig sociaal verzekerd. Uitkeringen bij ziekte, werkloosheid en andere sociale verzekeringen gelden dus ook voor uitzendkrachten.

Hoe registreert Artiflex verzuim?

Artiflex is eigenrisicodrager voor de Ziektewet en betaalt zelf de uitkering voor
(ex-)werknemers die bij ziekte nog recht hebben op een Ziektewet-uitkering na
uitdiensttreding.

Artiflex heeft een apart systeem voor de registratie en uitbetaling van zieke werknemers die
uit dienst zijn gegaan. In dit systeem worden werknemers toegevoegd zodra ze zich voor de eerste keer hebben ziekgemeld. De ziek- en herstelmeldingen moeten nog steeds worden doorgegeven aan het UWV en dit gebeurt dan ook het systeem. Voor deze meldingen gelden dezelfde termijnen als wanneer Artiflex geen eigenrisicodrager zou zijn.

 

Hoe werkt de urenregistratie?

Al onze uren worden digitaal verwerkt. We hebben hiervoor een app waarin je de uren kunt invoeren of goedkeuren als de uitzendkracht de uren zelf invoert. Als opdrachtgever kun je zelf bepalen wie de uren invoert en goedkeurt.

In deze app kun je ook je facturen en de gewerkte uren van al jouw uitzendkrachten via Artiflex inzien.

Direct vakpersoneel nodig? Wij staan voor u klaar!

Heb je direct kandidaten nodig in techniek, bouw, productie, logistiek metaal, bouw of infra? Vul het contactformulier in en we spreken je graag binnen één werkdag!