Productie

STAP-budget voor jouw ontwikkeling

6 jul. 2022
Wil je jezelf blijven ontwikkelen of heb je interesse om bijgeschoold te worden? Het STAP-budget biedt hierbij enorm veel kansen. In 2022 stelt de overheid 160 miljoen euro beschikbaar voor de subsidieregeling STAP-budget.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het is een subsidie die je als werkende én werkzoekende kunt gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Met de STAP-budget subsidie is het mogelijk om € 1.000 per jaar aan te vragen voor een training, cursus of opleiding. Het jaar is opgedeeld in aanvraag tijdvakken van 2 maanden. Zorg dat je er op tijd bij bent want op=op.

Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van een STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen;

  • je bent 18 jaar of ouder en ontvangt geen AOW;
  • je bent in de afgelopen 27 maanden minimaal 6 maanden in Nederland verzekerd voor de volksverzekeringen (dit ben je als je in Nederland hebt gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad);
  • de opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan; 
  • je mag nog niet zijn gestart zijn met de opleiding op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd;
  • tenslotte dient de aanvraag minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden.

Goed om te weten!

Je kunt één keer per kalenderjaar een STAP-budget van maximaal € 1.000 aanvragen. Het maakt daarbij niet uit of je het hele budget gebruikt of niet. Als de opleiding meer kost, is een aanvulling vanuit een werkgever of een andere partij mogelijk. 

Waar kun je het STAP-budget aanvragen?

Het STAP-budget dient aangevraagd te worden via het STAP-portaal van het UWV.  Dit geldt voor iedereen, ook als je werk hebt of zelfstandige bent. Voor het aanvragen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit bewijs ontvang je per e-mail nadat je je hebt ingeschreven bij opleiding uit het STAP-scholingsregister. Met dit bewijs doe je je aanvraag in het STAP-portaal van het UWV. Je logt hiervoor in met je DigiD.

Wil je meer informatie of heb je hulp nodig?

Neem dan contact met ons op! Bij Artiflex staan we voor je klaar en beantwoorden we al jouw vragen.