Machine operator

Hoeveel verdient een procesoperator?

21 apr. 2021

Als procesoperator ben jij de persoon achter de machine. Je bevindt je midden in het proces naar een eindproduct. Jij zorgt ervoor dat alle stappen nauwkeurig worden uitgevoerd, je controleert de voortgang en lost problemen op. Hiernaast zorg je ook voor het klein onderhoud van de apparaten. Als procesoperator heb je technisch inzicht, ben je verantwoordelijk en kan je veilig te werk gaan. Past dit bij jou? Lees dan verder om meer te weten te komen!

Wat zijn de werktijden van een proces operator?

Als procesoperator werk je bijna altijd in ploegendiensten, dit wordt ook wel een volcontinue dienst genoemd. Dit houdt in dat je soms ook 's avonds of in het weekend aan het werk moet. Een pluspunt is echter wel dat je 's avonds of met de feestdagen meer verdiend! Ook heb je op andere dagen vrij én heb je meer vakantiedagen!

Het verschil tussen een operator A en operator B

Een operator A werkt in een fabriek waarbij het meeste productiewerk geautomatiseerd is. Deze operator zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Als een storing zich voordoet is hij/zij degene die het oplost. Dit alles wordt voornamelijk gedaan vanuit een beeldscherm. 

Operator B geeft leiding aan de operators A. Echter overlappen de werkzaamheden grotendeels. De meer ingewikkelde productieprocessen neem jij onder je hoede. Ze worden gecontroleerd en er wordt ingegrepen waar nodig. Deze operator is erg zelfstandig, ervaren en kan goed overzicht houden.

Operator C

De operators A en B heb jij onder je hoede. Jij hebt de leiding over de productieprocessen en de operators. Je zorgt ervoor dat het werk soepel verloopt, iedereen zich aan de voorschriften houdt en controleert de meest ingewikkelde productieprocessen. Als er iets fout gaat heb jij de machtiging om een proces stil te leggen. Zie je dat er iets stroef verloopt en denk je dat het efficiënter kan? Dan mag je het productieproces aanpassen.

Maar wat verdien je nou als proces operator?

Zoals vanzelfsprekend verdienen niet alle operators hetzelfde. Hoe meer verantwoordelijkheid hoe hoger het salaris zal zijn. Daarnaast scheelt het ook per werkgever hoeveel je gaat verdienen. Toch kan je hier een redelijke inschatting maken, zie hieronder:

Operator A: Een gebruikelijk salaris zit tussen de €2.200,- en €2.600,- bruto per maand.

Operator B: Heeft een iets hoger salaris dat zich tussen de €2.400,- en de €2.900,- bruto bevindt

Operator C: Je kan meer doorgroeien waardoor het salaris wat uiteenloopt van €2.500,- tot €3.800,- bruto

Deze salarissen zijn natuurlijk slechts een indicatie. Je kan bijvoorbeeld een stuk meer verdienen wanneer je veel avonden en feestdagen werkt, omdat je dan een ruime toeslag kan verwachten.

 

Neem contact op!

Spreekt je dit aan en ben je opzoek naar een baan in de procestechniek? Bekijk dan al onze vacatures voor procesoperator!

Kom je er niet uit of weet je niet welke vacature het best bij jou past? Neem dan contact met ons op en dan helpen wij jou aan een passende baan.