mallenmaker-timmerman-beton-mombarg

Het maken van de juiste match voor jouw vacature in de betonbranche

De vraag naar personeel in de betonbranche is enorm. Net als jij zijn veel bedrijven op zoek naar zowel vakkrachten voor in de productie als technisch geschoold kantoorpersoneel. Martina Kemper, mede-eigenaar bij Artiflex Arnhem en dé recruitment specialist voor de betonbranche, legt uit wat er zo kenmerkend is voor deze branche en hoe wij de ideale kandidaat vinden voor jouw bedrijf. 

Betonbranche in Nederland

Nederland is vooruitstrevend als het gaat om innovatief bouwen. De laatste jaren vinden er enorme veranderingen plaats in de betonbranche. Zo wordt er steeds minder traditioneel gebouwd en zien we een toename als het gaat om automatisering. Ondanks deze ontwikkelingen zijn er ontzettend veel banen in deze branche en blijft de vraag naar vakkrachten, waaronder timmermannen, stukadoors, ijzervlechters, werkvoorbereiders, calculators en uitvoerders, groot. Je bent dus echt niet de enige die op zoek is naar geschikte kandidaten. Er is een tekort aan personeel in het hele land en zelfs arbeidsmigranten zijn lastig te vinden. 

De oorzaak? ‘Veel mensen weten niet hoe ontzettend leuk deze branche is’, vertelt Martina. ‘De betonbranche kenmerkt zich door de horeca gezelligheid’. Het is hard werken, maar er hangt een gemoedelijke sfeer. Daarnaast heb je te maken met diverse mensen, van ruige jongens op de werkvloer tot innovatief kantoorpersoneel met allemaal als gezamenlijk doel om de betonbranche naar een hoger niveau te tillen. Helaas zien we nog altijd weinig vrouwen die kiezen voor deze branche. De dynamiek in de betonbranche zou enorm veranderen wanneer ook vrouwen kiezen voor een baan in deze leuke wereld.’ 

artiflex-bezoek-mbs-martina-met-vakkracht1

We begrijpen waar je naar op zoek bent 

Door onze ervaring in deze branche, begrijpen we heel goed waar je naar op zoek bent. We spreken dezelfde taal en weten waar de behoefte van onze opdrachtgevers liggen. Hierdoor denken we met je mee, kijken we naar de mogelijkheden en naar procesverbetering. ‘Specialisme is belangrijk, als je elkaars taal spreekt en begrijpt dan loopt zo’n samenwerking lekker,’ zegt Martina.

Hoe wij de ideale kandidaat vinden? 

‘Zelf heb ik, door mijn jarenlange ervaring in de betonbranche, een enorm netwerk opgebouwd. Ik ken ontzettend veel bedrijven en mensen die werkzaam zijn in deze branche. Ik benader mensen actief via LinkedIn en zet campagnes op om de juiste kandidaten te vinden voor onze opdrachtgevers. Naast dat we veel matches maken door middel van LinkedIn, werken we natuurlijk ook met jobboards en zet ons marketingteam diverse online campagnes uit via bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Daarnaast hebben we dankzij Tigris, een online recruitment platform, een enorm bereik en kunnen we door middel van automatisering nog makkelijker en sneller ideale matches maken.’ 

Wat we veel zien, is dat mensen bij traditionele bedrijven werken en graag willen werken bij innovatieve bedrijven. Vaak zijn ze ook bereid zich te laten omscholen. Ook werken we binnen Artiflex graag samen met arbeidsmigranten. ‘Ik vind het belangrijk dat er een gezonde mix ontstaat tussen Nederlandse werknemers en arbeidsmigranten. Binnen Artiflex werken we met specialistische recruiters die de arbeidsmigranten benaderen om hier te komen werken. Naast een fijne baan met goede arbeidsvoorwaarden vind ik goede huisvesting een enorme pré en investeren we in een duurzame relatie. Wat we veel zien is dat ook broers en neven van deze arbeidsmigranten via ons op zoek gaan naar een baan in de betonbranche, een mooier compliment kun je niet krijgen!’ 

Waar we op selecteren bij het vinden van de juiste kandidaat? 

Uiteraard kijken we naar het cv van onze kandidaten. Toch staat mentaliteit voor ons op nummer één. Wij zijn altijd op zoek naar loyale mensen, die toegewijd zijn en op zoek zijn naar een toekomstperspectief. Onze ervaring is dat bedrijven bereid zijn te investeren in mensen met de juiste mentaliteit. Om die reden kijkt Artiflex verder dan alleen dat cv. We doen nét dat stapje extra om de juiste match te maken en denken out of the box. Sluit het cv van een mogelijke kandidaat niet voor de volle 100% aan bij de vraag, maar zien wij toch mogelijkheden voor een duurzame relatie? Dan gaan wij graag het gesprek aan. We sparren met de kandidaat én met jou als opdrachtgever en creëren op deze wijze unieke mogelijkheden. Reken maar dat hierdoor de mooiste samenwerkingen ontstaan.

Artiflex vindt de juiste match 

Hulp nodig bij het vinden van goede mensen voor jouw vacature in de betonbranche? Wij vinden de juiste match voor jouw organisatie en nemen het gehele sollicitatieproces uit handen. Ben je benieuwd naar de ervaringen van één van onze opdrachtgevers? En wil je met eigen ogen zien hoe onze kandidaten het doen? We laten het je zien in onderstaande video.

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Martina via 06 - 27 91 77 17 of per mail via m.kemper@artiflex.com. Je kunt ook direct een aanvraag indienen via onze website.

Welke recruitment uitdaging heb jij voor ons?

Elke dag slimmer werven in een online arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is, dat is onze ambitie. Wij zijn ervan overtuigd dat talent floreert op de juiste plek. Wij geloven dat het bij elkaar brengen van deze twee elementen essentieel is voor de groei van elk bedrijf.

Personeel aanvragen

Ben je op zoek naar personeel? Wij vinden de juist match voor jouw organisatie, op skills, motivatie én karakter. We combineren écht persoonlijk contact met technologie, om voor jou snel de beste kandidaten te vinden. 

Meld je vacature bij ons aan door het formulier in te vullen. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met je op om de vacature door te nemen.

Uitzicht op een vast contract
Vanaf dag 1 Stipp Pluspensioen
Beoordeling van een 9,2/10
Werk bij jou in de buurt
Binnen 1 werkdag reactie
2654 vacatures voor jou

Relevante
Artikelen